Casa primitoare se cunoaste de la intrare

0

Orice casă primitoare se cunoaşte de la intrare. Poţi crea decorul de “bun venit” prin adăugarea de culoare uşii, prin amplasarea unor vase cu plante sau amenajarea grădinii.

Spune “bun venit” musafirilor printr-o amenajare cu stil a uşii şi aleii de la intrare.

intrare casa

1. Amenajare pentru verandă. Dacă intrarea în casă se face printr-o verandă, atunci este uşor. Amenajează un loc de relaxare chiar aici. Pune o mică canapea sau un fotoliu pentru a lăsa încă de la intrare impresia de confort. Vopseşte veranda cu alb şi gri pentru a crea un aspect conteporan.

2. Foloseşte pietre. În amenajarea unei curţi este foarte importantă aleea de acces. Musafirii o vor observa de la intrare, aşa că nu o lăsa neamenajată. Foloseşte plăci de diferite dimensiuni de ardezie neagră pentru a crea o potecă. Împrejmuieşte-le cu pietre albe pentru eleganţă. Câteva plante verzi pe margine delimitează aleea contrastând cu pietrele albe.

3. Puţină intimidate. Sunt la modă geamurile, dar acestea nu te lasă deloc să ai parte de intimidate. Le poţi masca cu câteva plante, dar până ce acestea vor creşte suficient cât să asopere puţin din câmpul vizual, poţi monta un panou de lemn. Acesta poate fi din scânduri de lemn poziţionate la distanţă unele de altele, aşa încât să lase lumina să treacă printe ele, dar nu şi privirile nedorite. Vopseşte-l într-o culoare ce se asortează cu casa, pentru a nu ieşi prea mlt în evidenţă. Poţi renunţa la el când plantele ajung la înălţimea dorită.

intrare albastra4. Culori vibrante. Renunţă la clasica uşa maro. Vopseşte uşa de la intrare într-o culoare puternică de albastru, sau poate chiar fuchsia. Alege totuşi ceva ce iese în evidenţă, dar care să nu facă notă discordantă cu tencuiala casei. Încearcă cu câteva mostre pentru a lua hotărârea corectă.

5. Cutia poştală. La orice intrare există o cutie poştală, care, prin felul în care arată, poată să exprime personalitatea proprietarului. În funcţie de designul casei, pune accent şi pe cutia poştală şi las-o să impresioneze, sau să amuze.

6. Să fie lumină! Nu vrei ca musafirii tăi să se împiedice la plecare din cauza întunericului. Nu uita să montezi la intrare o sursă de lumină suficient de puternică pentru a putea să le călăuzească paşii până la poartă. Sau, oricând, pe marginea aleii poţi amplasa felinare solare. Sunt practice, luminează suficient, şi crează şi o atmosfera romantică.

7. Îmbrăţişează stilul rustic. Mai ales toamna, câteva accesorii pe veranda ta nu srică. Poţi atârna coşuri cu flori de toamnă, poţi pune câţiva dovleci lângă uşă, sau poate chiar pe marginea aleii de acces. Totul va părea primitor şi oaspeţii tăi vor lăuda atenţia la detalii şi faptul că totul e amenajat în ton cu anotimpul.

Nu uita că prima impresia contează, iar de la poartă până la uşa casei musafirii îşi vor da seama de atenţia şi priceperea ta la amenajarea grădinii, dar şi a căminului tău.

De la intrare se cunoaşte o casă primitoare!

Sursa foto: Jodie Johnson/capude1957   – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply