Gradini in stil japonez

0

Te-ai putea inspira in amenajarea gradinii dupa gradini in stil japonez. Crezi ca este greu sa organizezi spatiul verde dupa ideile de baza urmate de gradini in stil japonez? Nu este! Este chiar foarte simplu!

Gradini in stil japonez (1)

Iata care sunt detaliile ce caracterizeaza toate aceste gradini in stil japonez. Le poti aplica in mai mica sau in mai mare masuta la tine in gradina, iar rezultatele vor depasi asteptarile.

Citeste: Ghid pentru taierea trandafirilor urcatori primavara

Gradini in stil japonez (4)Daca vorbim despre gradini in stil japonez vorbim despre echilibrul intre cele patru elemente ale naturi: apa, foc, pamant si aer. In toate aceste gradini in stil japonez exista o impletire intre foc (lanterne, lampioane, surse de lumina), piatra si fier, iar acestea la randul lor sunt asociate cu apa si aerul, plantele si animalele gazduite in gradini in stil japonez (pasari, mai ales).

Specific unei gradini in stil japonez este apa. Gradinile japoneze sunt gradini cu apa (lac sau apa curgatoare) mai ales parcuri si gradini publice. In cazul in care vorbim despre gradini in stil japonez mici sau private, apa este prezenta sub forma unor bazine sau mici fantani.

Daca vrei sa amenajezi un spatiu verde dupa regula unor gradini in stil japonez trebuie sa stii ca acestea respecta cateva principii foarte mult diferite de ceea ce intelegem noi ca trebuie sa fie o gradina. Pentru toate aceste gradini in stil japonez este caracteristica asimetriea generala a spatiului, simplitatea dusa pana la austeritate, organizarea, respectarea elementelor naturale. Toate acestea se combina cu linistea, calmul si monotonia cromatica a gradinii. In toate aceste gradin in stil japonez florile sunt doar o intamplate. Deseori florile sunt indepartate pentru a nu tulbura “linistea” gradinii.

Citeste si: Tunderea gardului viu. Sfaturi si cateva idei

Gradini in stil japonez (2)Pietrele de munte colturoasa, pietrele slefuite natural de apa de rau, nisipul (alb, gri sau cu tente roscate), atent cernut si nivelat, zonele verzi (cu muschi), plantele extrem de atent taiate si ingrijite, care fac rar si cat mai putine flori, in perfecta stare de sanatate, apa din bazine sau apa curgand, animalele din gradina (pasari, broaste testoase, pesti), o zona de relaxare, un chiosc  cu scaune simple, alei de piatra intrepatrunse de verdeata sunt doar cateva din elementele ce sunt caracteristice pentru toate aceste gradini in stil japonez.

Nu florile dau farmec unei gradini in stil japonez ci imbinarea elementelor de baza din natura

Citeste si: Gradini in stil englezesc. Regulile de baza

O gradina japoneza se poate organiza in jurul unui singur copac batran, iar plantele principale in gradini in stil japonez sunt bambusul, ciresii salbatici, crizantemele si toate plantele cu frunze carnoase, cu forme diferite, dar care au cat mai putine flori.

Sursa foto: ©MaurizioRovati/Fotolia/ ©Composer/Fotolia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply