Iluminatul exterior. Cateva idei, cateva argumente

0

Iluminatul exterior (3)Vine toamna, vine iarna, ziua scade, noaptea creste, iar iluminatul exterior devine din ce in ce mai important pentru casa si gradina ta. Iluminatul exterior este un detaliu important indiferent de anotimp, dar in perioada in care zilele sunt scurte devine o necesitate absoluta.

In absesnta iluminatului exterior, din gradina si din jurul casei, o parte din activitatea afara, cand inca temperaturile sunt confortabile, nu se mai poate desfasura. In plus daca vei asigura casei si gradinii tale o buna iluminare vei creste si gradul de siguranta al casei si al proprietatii tale.

Iata cateva solutii si cateva idei utile care pot rezolva eficient si complet problema legata de iluminatul exterior pentru casa si gradina.

Iluminatul exterior (4)Iluminatul exterior creste gradul de siguranta pentru casa in mod real. Lumina are un efect psihologic asupra oricui ar avea rele intentii. Lumina genereaza siguranta pentru cei din casa si fac locul – curtea si casa, mult mai prietenoase.

Citeste si: Argumente pentru panourile solare. Opinii de specialist

Cand se pune problema instalarii unor sisteme care sa asigure iluminatul exterior trebuie sa stabilesti exact care sunt zonele pe care este bine sa le luminezi si care sunt zonele care trebuie luminate pentru a le pune in siguranta. Nu este de omis nici faptul ca locurile iluminate sunt cele care vor fi scoase in evidenta, iar acestea pot sa fie detalii de arhitectura ale casei, pomi sau aranjamente florale. Daca acestea sunt si locurile de interes si cu activitate in cursul serii cu atat mai bine.

Citeste si: Lampi solare de gradina. Idei parctice

In planul pentru iluminatul exterior include poarta casei, usa de la intrare si eventual poarta garajului. Aseaza sursele de lumina in asa fel incat sa nu bata in interior, prin ferestre, pentru ca este neplacut si produce disconfort in interior.

Iluminatul exterior (2)Cand faci un plan pentru iluminatul exterior trebuie luate in calcul si costurile pe care acesta le presupune, care uneori nu sunt deloc neglijabile. Cea mai buna solutie o reprezinta becurile led, care au un consum mic si o intensitate luminoasa buna si foarte buna sau sursele ecologice de lumina, respectiv lampile solare care sunt sisteme functionale atat in perioada de vara cat si iarna. Practic lampile solare au nevoie doar de doua-trei ore de soare pe zi pentrui a asigura o sursa de lumina eficienta si fara costuri pentru 8-10 ore.

Citeste si: Felinare de gradina. Idei si putin spirit practic

Solutia clasica o reprezinta o instalatie electrica, alimentata cu energie electrica de la retea. Aceasta poate fi realizata in sistem aerian sau poate sa fie ingropata, aceasta din urma solutie fiind mai costisitoare, dar mai eleganta si mai practica. Ceea ce urmeaza inseamna revenirea la detaliile de la inceputul articolului, adica stabilirea locurilor care trebuie luminate si a zonelor de interes care au nevoie de protectia pe care o asigura lumina.

Citeste si: Cum se schimba un bec?

In loc de final trebuie spus ca o gradina si o casa care beneficiaza de avantajele practice si estetice pe care le confera iluminatul exterior castiga foarte mult in valoare si confort.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply