Lampi solare de gradina. Idei parctice

0

lampi solare de gradina (1)Daca folosesti lampi solare de gradina vei impusca doi iepuri dintr-o lovitura. Vei avea cea mai frumoasa gradina si vei face o importanta economie de energie electrica, pentru ca aceste lampi sunt independente fata de reteaua de alimentare cu energie electrica.

In plus, daca folosesti lampi solare de gradina iti vei putea organiza si decora gradina asa cum vrei tu, fara sa fie nevoie de amenajari complicate (fire subterane, stalpi si altele). Cele mai multe din aceste sisteme au forme care se pot integra in decorul din gradina, terasa sau balcon si pot lumina alei, zone de parcare si alte spatii exterioare.

Citeste si: Copertine exterioare pentru ferestre

Un alt detaliu foarte importante, care trebuie luat in considerare in cazul acestor lampi solare de gradina este faptul ca sunt ieftine, durabile si in zeci de modele si variante. Exista lampi solare de gradina din metal, lemn, sticla, dar si lampi solare decorative, iar fiecare model se potriveste unui decor, dupa stilul si gustul tau.

lampi solare de gradina (2)Exista cele mai diferite modele de lampi solare de gradina, de la pitici decorativi, la torte, de la bile decorative, la  “pietre” care pot lumina o alee, de la sisteme amplasate la nivelul solului, pana la instalatii care se pot fixa la inaltime. Se poate spune ca exista un model perfect pentru fiecare.

Toate aceste lampi solare de gradina au un mic panou solar care capteaza energia soarelui, din cursul zilei si o transforma in lumina electrica utila noaptea. Toate aceste lampi solare de gradina dispun de un acumulator reincarcabil si un led. Se amplaseaza in locul in care vrei, nu necesita alimentare la retea si rezista foarte bine la diverse conditii meteorologice. In plus, pentru ca eficienta acestor lampi solare de gradina sa fie maxima nu au nevoie de intretinere, iar unele modele pot fi programate sa  porneasca si sa se opreasca automat.

lampi solare de gradina (3)Solutia oferita de cele mai multe din modelele de lampi solare de gradina ofera si un grad de siguranta sporit, spatiul din jurul casei fiind luminat si, deci, protejat. In aceasta categorie, care pot asigura protectie se incadreaza o categorie aparte de lampi solare, respectiv cele cu senzor acustic, care se aprind in momentul in care exista corpuri in miscare, ceea ce reprezinta o buna masura de siguranta.

Citeste si: Argumente pentru panourile solare. Opinii de specialist

In general, dupa o zi cu soare, in care acumulatorul acestor lampi s-a incarcat, ele au o autonomie de doua-trei zile. Exista unele modele functionale chiar si in sezonul rece, dar cele mai multe sunt destinate exclusiv sezonului cald. Mai trebuie spus ca intensitatea luminoasa a acestor lampi solare este direct proportionala cu puterea panaoului solar, cu performantele de stocare ale acumulatorului si cu puterea becului.

Citeste si: Felinare de gradina. Idei si putin spirit practic

In conditiile in care luminatul exterior al casei este cel putin la fel de important ca si cel interior, fiind si o utila masura de protectie si siguranta pentru casa, aceste sisteme de lampi solare imbina perfect detaliile practice cu economia de energie electrica, in conditiile unui aspect foarte placut in gradina sau terasa.

Sursa foto: www.freedigitalphotos.net/

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply