Cum se schimba un bec?

1

Cum se schimba un becDeși pare de necrezut, însă în timp ce majoritatea dintre noi putem folosi un computer, un smartphone sau o tabletă, conform unui studiu recent făcut în Marea Britanie,

Așa că vă oferim un ghid simplu despre cum se schimba un bec, eficient și fără riscul de electrocutare. Încercați să efectuați această operațiune în timpul zilei pe lumină naturală, pentru a vedea.

1. Oprește fluxul de curent electric de la panoul de comandă. Asigură-te că energia electrică este oprită. Cel mai sigur mod de a face acest lucru este de a apăsă butonul on/off pe setarea off de pe panoul de comandă. În cazul în care încă aveți un panou de comandă vechi, cu dulii, îndepărtați toate duliile înainte de a începe operațiunea de schimbare a becului.

2. Așteaptă câteva minute pentru ca becul ars sa se răcească. Acesta este un detaliu esential in pe care trebuie sa-l cunosti cand vine vorba despre ceea ce trebuie sa faci si cum se schimba un bec.

3. Folosește o scară sau un scaun stabil, de preferat un taburet. Asigură-te că poți ajunge la bec în siguranță.

Citeste si: Lampi solare de gradina. Idei parctice

cum se schimba un bec4. Înlătură becul. Modul în care efectuezi această operațiune depinde de tipul duliei. Dacă este tip baionetă, apucă becul cu grijă, dar ferm, apasă în direcția sus și rotește becul în sens invers acelor de ceasornic, până când becul este eliberat din dulie. În cazul în care dulia este de tip filet, rotește becul cu grijă în sens invers acelor de ceasornic până când este demontat din dulie.

5. Înlocuiește becul. Indrodu cu grijă în dulie un bec. În funcție de tipul duliei, rotește încet în sensul acelor de ceasornic până când becul este fixat în dulie.

Citeste si: S-a descoperit metoda reducerii consumului de energie

6. Pornește din nou curentul electric de la panoul de comandă odată ce becul este fixat. Nu te uita niciodata la bec, cand il aprinzi prima data, pentru ca din cele mai diferite motive, acesta poate exploda, face o flama puternica sau alte incidente de acest gen. Aceste situatii sunt foarte rare, dar nu inevitabile.

Cum se schimba un bec? Simplu, dar esential este sa faci acest lucru in siguranta!

Echipa Casa si Gradina.ro

Sursa foto:  FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Cum pot scoate soclu din dulie, dacă a rămas înțepenit,a iesit numai bulbul.? Problema e ca dulie e sub tensiune si nu stiu de unde se oprește. Am verificat cu un creion de t. Poate fi rasucit cu un patent cu maner de plastic?

Leave A Reply