Idei pentru amenajarea gradinii. De la mobiler de gradina la decoratiuni

0

Idei pentru amenajarea gradinii. De la mobiler de gradina la decoratiuni – Daca este vara, cel putin o parte din timpul liber trebuie petrecut in aer liber, in gradina. Pentru a fi tentat sa stai in gradina, trebuie sa-i acorzi putin timp, sa faci cateva investitii. Fiecare efort facut pentru amenajarea gradinii, nu doar pentru ingrijirea florilor si a arbustilor, merita din plin pentru ca in felul acesta iti va face placere sa stai afara.

pentru amenajarea gradinii

1. Mobilier usor, din materiale rezistente pentru amenajarea gradinii. Piesele de mobilier pentru exterior nu sunt ieftine, asa ca trebuie sa le alegi pe cele mai rezistente. Nu poti sa le adaposteti la fiecare ploaie de vara, nu le poti sterge de praf de trei ori pe zi. Deci, trebuie sa reziste bine, fara sa se strice, fara sa-si schimbe culoarea, nu doar o vara, ci mai multe, plus ca trebuie sa faca fata si temperaturilor de iarna, eventual adapostite intr-o magazie sau stivuite pe tereasa. Alege deci materiale foarte solide, care nu sunt afectate de umezeala, de soare sau de variatiile de temperatura. Sacunele si fotoliile din ratan sintetic, plastic solid sau ratan si plastic rezistent, ori rame de otel, sunt cea mai buna alege. Se curata usor, nu trebuie intretinute cu uleiiuri si lacuri.

Alege scaune joase, fotolii cu spatii de depozitare, mese din sticla si structura metalica sau din plastic special pentru afara. Sunt moderne, comode si practice.

pentru amenajarea gradinii

2. Coloreaza. Pernele de gradina, rezistente la apa si praf, in culori vii sau pastelate, fete de masa colorate, vaze din sticla colorata sau borcane vopsite sunt accesorii utile. O umbrela colorata, cateva ghivece cu flori vesele si gata. Spatiul exterior prinde si culoare si personalitate.

pentru amenajarea gradinii

3. Combina materiale. Nu merge pe un singur tip de material. natura este variata si uraste monotonia. la fel trebuie sa faci si tu in amenajarea gradinii. combina materiale, culori, stiluri si nu te feri de o dezordine studiata. da vitalitate si viata spatiului de relaxare exterior si face mai placut timpul petrecut afara.

pentru amenajarea gradinii

4. Reinventeaza. Foloseste jardiniere. De toate formele si de toate culorile. ofera o naota de unitate fie vopsindu-le fie folosind acelasi tip de planta. Nu te teme de ghivecele mari in care poti pune tufe de menta, lavanda sau petunii. Agata ghivece in ramurile unui copac sau improvizeaza un suport pentru a agata ghivece. Citeste si gradina pe picioroange si gradina din curtea betonata, amandoua solutii excelente pentru o gradina urbana sau pentru un acoperis care devine vara gradina.

pentru amenajarea gradinii

5. Lumina. O gradina, vara are nevoie de lumina. Fie lampile solare, fie lampioanele ori ghirlandele, fiecare in parte sunt o solutie perfecta pentru a aduce dulceata luminii, noaptea in zilele de vara petrecute pe racoare in gradina. Lumanarile in borcane sunt si ele o solutie.

Citeste si:

Sursa foto: pexels.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply