Ce mobila de gradina alegi si de ce

0

Ce mobila de gradina alegi si de ce (1) - CopyEste vremea sa scoti afara mobila de gradina sau sa cumperi mobila de gradina, daca faci parte din categoria celor fericiti care au o gradina.

Mobila de gradina nu este un moft ci solutia cea mai simpla care iti extinde spatiul locuibil in exteriorul casei. Practic circa opt luni pe an, din martie pana in octombrie, mobila de gradina isi gaseste utilitatea si rostul.

Citeste si: Decor elegant langa piscina

Mobila de gradina trebuie sa fie functionala, comoda, practica, rezistenta si frumosa. Ca sa implinesti toate aceste conditii trebuie aleasa cu grija. Cele mai folosite tipuri de mobila de gradina sunt cele din fier forjat, lemn si ratan. Fiecare in parte are avantaje si dezavantaje.

Cea mai solida este, de departe cea din fier forjat. O poti recondittiona usor, o poti vopsi in ce culoare vrei. Daca adaugi perne devine foarte confortabila, daca este corect si bine facuta. Un inconvenient este faptul ca este grea, destul de scumpa si uneori poate sa fie incomoda atunci cand se pune problema de depozitare.

Citeste si: Un leagan de gradina si cateva idei practice

mobila de gradinaMobila de gradina din lemn este cea mai apreciata. Preturile variaza foarte mult, de la un producator la altul, dupa cum variaza si calitatea. Cea mai buna solutie, conform principiului ca suntem prea saraci pentru a cumpara lucruri proaste, este sa investesti in piese de calitate, care au o durata mare de viata. Mobila de gradina din lemn trebuie intretinuta, lacuita si, eventual, vopsita periodic si are nevoie sa fie depozitata in locui adapostite in cursul iernii. Exista si piese de mobila de gradina din lemn care pot faca fata iernii, chiar daca sunt lasate in exterior.

Citeste si: Mobila de gradina din lemn. 3 idei neconventionale

In ideea de mobila de gradina din lemn vin si piesele facute din busteni. Sunt frumoase, rezistente si nici nu costa mult, dar trebuie lucrate cu atentie si ingrijite ca sa ramana frumoase. Afla mai multe amanunte despre lacuirea si ingrijirea lemnului.

Ratanul este unul dintre cele mai populare materiale pentru mobili de gradina. Apreciat pentru rezistenta si stabilitatea sa, dar si pentru aspectul placut, natural, mobilerul din ratan este popular si datorita varietatii de modele si culori in care este disponibil. Partea mai putin placuta este pretul.

Ce mobila de gradina alegi si de ce (1)Majoritatea tipurilor de mobilier din ratan sunt realizate din impletituri speciale, care pot lua forma unor fotolii, mese, scaune, paturi, comode ori canapele. Mobila de gradina din ratan este mai des utilizata pentru spatii in aer liber partial acoperite, cum sunt verandele si terasele, dat fiind faptul ca trebuie protejat, in masura in care se poate de razele soarelui si ploaie.  Pentru a rezista un timp indelungat, mobilierul de gradina din ratan trebuie ingrijit in mod corespunzator. Tine minte ca umezeala este cel mai mare inamic!

Nu in ultimul rand mobila de gradina poate fi confectionata din materiale reciclate. Anvelopele, paletii si trunchiurile de copac sunt cele mai iubite solutii, dar a realiza piese de mobila de gradina functionale cere indemanare, inspiratie si putin efort. Oricum merita din plin.

Citeste si: Mobilier de gradina din cauciucuri uzate

Piesele de mobila de gradina se completeaza cu umbrele, mese pliante, un gratar de gradina, iar toate acestea impreuna pot face din gradina casei tale, din terasa sau din veranda o zona de vis, perfecta pentru toata familia.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply