Idei de amenajare intr-o bucatarie mica

0

Idei de amenajare intr-o bucatarie mica (3)Am plecat de la situatia in care acesti idei de amenajare într-o bucătărie mică trebuie să fie funcţionale pentru un spaţiu de cel mult zece metri pătraţi.

Citeste si: Bucatarie alba. O solutie perfecta

Blatul de lucru mobil este una din cele mai interesante idei de amenajare într-o bucătărie mică. Sistemul pe baza căruia funcţionează este cel al unor scripeţi simpli care permit ridicara – cand nu este folosit, şi coborârea când este utilizat a blatului de bucătarie.

Atunci când blatul de deasupra corpurilor de mobilă nu îţi este de ajuns, poţi adăuga un cărucior de bucătărie. Acesta are avantajul că este mobil, astfel încât îl poţi deplasa exact acolo unde ai nevoie. Totodată, un asemenea corp de mobilă reprezintă şi o variantă convenabilă pentru depozitare – a legumelor, spre exemplu.

Citeste si: Spatii de depozitare. Idei si solutii inspirate

Masa pliantă este obligatorie şi este una din idei de amenajare într-o bucătărie mică. O masă pliantă liberă sau fixată în perete îţi oferă autonomia de care ai nevoie, dar şi confortul care face viaţa frumoasă şi placută. La o masă pliantă poţi lua micul-dejun sau o gustare şi este o soluţie atunci când găteşti. Cele mai bune soluţii sunt mesele pliante montate (fixate) în perete.

Citeste si: Idei creative pentru bucatarie

Soluţii alternative pentru depozitare. O altă condiţie pentru a crea o bucătărie primitoare constă în a avea destul spaţiu de depozitare pentru toate lucrurile de care ai nevoie aici (de la alimente la ustensile pentru gătit), astfel încât acestea să nu stea aruncate pretutindeni. Deasupra dulapurilor suspendate poţi monta o poliţă de perete, perfectă pentru depozitarea vaselor mari, sau a unor lucruri pe care le foloseşti mai rar.

De asemenea, poţi amplasa una sau două etajere unde poţi păstra condimentele, uleiul, oţetul sau alte elemnete necesare în bucătarie. Poliţele sunt una dintre cele mai bune idei de amenajare într-o bucătărie mică.

Idei de amenajare intr-o bucatarie mica (2)Citeste si: 10 idei istete pentru bucataria ta

Renunţă la ceva. Atunci când nu ai loc să te mişti în bucătăria ta o soluţie este să elimini masa şi scaunele. În acest fel, această cameră s-ar transforma într-un spaţiu folosit doar pentru prepararea mâncării, în vreme ce funcţia de luare a mesei poate fi transferată unei alte încăperi, precum livingul. De asemenea, poţi instala cu uşurinţă o masă cu scaune pe balcon atunci când acesta este închis şi comunică cu bucătăria. Nu uita că dacă balconul tău comunică cu bucătăria, este o solutie şi una din cele mai bune idei de amenajare într-o bucătărie mică, să transformi balconul într-un spaţiu de depozitare bine organizat şi într-un loc de luat masa.

Sursa foto: revista Casa si gradina / FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply