Iarba Bermuda, o buruiana care poate inlocui gazonul

0

Iarba Bermuda este un soi de vara, usor de crescut si ingrijit, cu un aspect placut in gradina ta, mult mai simplu de intretinut comparativ cu soiurile de gazon.

Preferata in timpul sezonului calduros usor de crescut in zonele cu mult soare, iarba Bermuda sau Cynodon dactylon mai este cunoscuta popular si ca pirul gros sau iarba cainelui. Este crescuta de obicei din seminte, sadite primavara sau vara. Nu uitati sa testati solul inainte de a sadi o arie mai mare cu iarba bermuda.
Considerata de unii ca fiind o buruiana, iarba Bermuda poate sa foi o solutie excelenta pentru peluze pentru ca este foarte usor de intretinut. Practic nu prea trebuie sa faci nimic pentru a intretine acest tip de iarba, in afara de a proteza zonele cu flori si pe cel cultivate de eventuala invazie a acesteia. Este foarte rezistenta poate fi calcata fara nici un fel de reticenta, absoarbe rapid apa in exces, rezista la soare puternic si la perioade fara apa. Nu creste foarte inalta si nu permite dezvoltarea altor buruieni cu crestere rapida in inaltime, asa ca nu va mai fi nevoie sa tunzi peluza daca nu ai gazon.
Afla cateva sfaturi pentru cresterea si ingrijirea acestui tip de iarba:
– Temperatura ideala la nivelul solului pentru iarba Bermuda este de 21 grade Celsius, temperatura la care se ajunge dupa cel putin 2 luni de caldura constanta.
– Primavara tarzie sau inceputul verii sunt perioadele alese pentru sadirea semintelor de iarba Bermuda.
– Adauga un strat de compost peste solul sadit pentru a tine pasarile departe de zona unde va creste iarba.
– Umezeala este necesara mai mult in stadiul de dinainte ca iarba sa inceapa sa creasca.
– Niveleaza pamantul inainte de a pune semintele.
– Evita amestecarea semintelor de iarba Bermuda cu alte tipuri de gazon. O poti combina cu seminte de trifori pentru sau flori de camp cu tija scurta.
– Pentru ca iarba Bermuda sa nu invadeze spatiul altor plante din preajma, poti aplica ierbicide din cand in cand.
– Radacinile cresc repede, asa ca atunci cand vrei sa renunti la acest soi de iarba trebuie sa sapi adanc pentru a scoate din pamant tot.
Dincolo de eventuale inconveniente iarba Bermuda este ideala pentru pleuzele mici, umbrite sau insorite, pentru zona verde a casei de vacanta – pentru ca practic se intretine singura.
Citeste si:

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply