Unelte necesare pentru îngrijirea gazonului

0

Unelte necesare pentru îngrijirea gazonuluiUnelte necesare pentru îngrijirea gazonului: deşi maşinile de tuns iarba sunt cele mai importante atunci când vine vorba de întreţinerea unei peluze, nu uita că există şi alte unelte de care ai nevoie pentru a obţine un gazon perfect.

Unelte necesare pentru îngrijirea gazonului

1. Sapa semilună este foarte importantă pentru cosmetizarea marginilor peluzei. Lama puternică din oţel trebuie să fie dreaptă şi ascuţită, cu muchii superioare late, pentru a putea apăsa bine cu piciorul pe ele. Potriveşte sapa între marginea gazonului şi pavaj sau stratul cu flori, apoi apasă înspre înăuntru, pentru a obţine o linie perfectă.

2. Foarfeca pentru gazon este necesară pentru a tunde iarba pe marginea peluzei sau în locurile în care nu poți pătrunde cu mașina de tuns. Nu te chinui să tunzi iarba cu o foarfecă normală, stând aplecată sau în genunchi – folosește foarfeca specială cu mânere lungi, care formează cu lama un unghi de 90 de grade.

Citește și 5 tufe cu fructe decorative pentru garduri vii

3. Furca este perfectă atunci când nu dispui de un aerator profesionist. Înfige dinţii metalici din loc în loc în iarbă – nu te teme că vei distruge rădăcinile. Din contră, micile orificii vor permite aerului şi fertilizanţilor să ajungă mai bine la ele, îndepărtând riscul putrezirii şi al ofilirii. Aeratorul devine indispensabil pentru peluzele de mari dimensiuni.

4. Cazmaua dreaptă este diferită de o lopată; are un mâner scurt şi o lamă pătrată, plată şi rezistentă. Este ideală pentru activităţile de îmbunătăţire a solului sau pentru a tăia bucăţile de gazon.

5. Grebla flexibilă este specială pentru îndepărtarea frunzelor sau a ierbii proaspăt tăiate de pe gazon. Dinţii flexibili pot fi metalici, din plastic, din bambus, uneori chiar şi din cauciuc.

Nu este o unealtă, dar pentru a obține o peluză perfectă ai nevoie de ea – este vorba de banda separatoare, care îți permite să obții margini perfecte. Din plastic sau oțel flexibil, banda se fixează pe conturul gazonului complet îngropată în pământ sau semi-îngropată. Funcționează ca o barieră împotriva rădăcinilor, împiedicând firele de iarbă să răsară în alee sau florilor târâtoare să intre pe gazon.

Citește și Tuberozele isi petrec iarna in casa

Articol adaptat din revista Casa și grădina   *   Foto: 123RF

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply