Hamac sau sezlong. Vacanta in gradina

0

Daca esti printre cei norocosi care au o bucatica de gradina nu ai voie sa ratezi ocazia de a avea hamac sau sezlong in gradina. Evident, nu o sa se supere nimeni daca le ai pe amandoua! Dar daca ar fi sa alegi ce ai alege: hamac sau sezlong?

Hamac sau sezlong

Citeste si: Mituri despre hamac

Alegerea intre hamac sau sezlong nu este dificila si depinde de ceea ce ai in gradina. Daca un sezlong poate fi asezat, practic oriunde, in cazul unui hamac ai nevoie (in principiu) de copacii de care sa-l legi, desi exista modele de hamac care au sisteme de fixare care exclud exidenta a doi copaci aflati la distanta potrivita. Pentru un hamac este nevoie de un copac solid, cu tulpina suficient de rezistenta pentru a suporta greutatea, mai ales daca este vorba despre acele modele care au un sistem de fixare individual la unul din capete.

Dilema hamac sau sezlong se poate rezolva si mai usor daca ai norocul de a avea o curte suficient de mare si copaci.

Un hamac poate fi legat mai sus, situatie in care poate fi folosit de o singura persoana, sau mai jos, astfel ca poate sa fie un excelent balansoar pentru doi. Daca ai masarda sau exista posibilitatea de a-l fixa in casa si daca ai spatiu afla ca un hamac este excelent, nu doar in exterior, ci si in interior.

Citeste si: Petrecere de vara in gradina

Hamac sau sezlongModelele si dimensiunile pe care le poate avea un hamac sunt mai mult decat variate, asa ca problema “nu am spatiu in gradina, pentru hamac”, cade. Exista modele de hamac care se pot fixa fara sa fie nevoie de copaci, la ambele capete, acestea fiind cele pe care le poti lua in vacanta, indiferent unde mergi.

In ceea ce priveste sezlongul acesta este cu adevarat necesar in gradina, dat fiind fapul ca este unul din cele mai placute si mai confortabile scaune de gradina. Modele sunt variate, de la cele clasice pana la solutiile moderne, care se potrivesc si intr-o gradina clasica, dar si intr-o curte interioara cu toate facilitatile. Sezlongul este obligatoriu daca ai piscina, desi in acest caz dilema hamac sau sezlon reapare si este posibil sa-ti fie destul de greu sa te decizi.

Citeste si: Ce mobila de gradina alegi si de ce

Cele mai practice, fie ca este vorba despre hamac sau sezlong sunt cele facute din panza de cort (foarte rezistena), pe cadru de lemn. La nevoie, in cazul sezlongului, panza se poate schimba foarte usor, iar sezlongul se innoieste ca prin minune.

Pentru confort in plus adauga perne moi si un pled pufos pentru noptile mai racoroase de vara. Unele modele de hamac au posibilitatea de a fi protejate cu plase impotriva insectelor, utile mai ales in zonele agreate de tantari. Indiferent ce alegi: hamac sau sezlong aseaza-le sub o umbrela pentru ca este mai placut si mai sanatos.

Susra foto: hepta.ro/©Photographee-Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply