Petrecere de vara in gradina

0

A doua luna de vara nu poate fi conceputa fara o petrecere de vara in gradina. Daca ai o bucatica de gradina este cu adevarat pacat sa nu organizezi o petrecere de vara in gradina. Oricat de mic ar fi spatiul, acesta este mult mai confortabil decat orice loc din interior, mai ales daca organizezi petrecerile in noptile calde si senine de vara, dupa-amaiaza, dupa ce trece caldura sau in oricare din zilele libere din aceasta perioada, cu temperaturi placute, chiar si la amiaza.

petrecere de vara in gradina

O perecere de vara in gradina este minunata in doi si in oricare multiplu de doi, este perfecta pentru aniversarile celor mici si o cale de sta cu cei dragi.

Dar pentru ca totul sa fie perfect ai nevoie de cateva amenajari si cateva idei (pentru ca o idee bune este aur curat), astfel incat o simpla petrecere de vara in gradina sa devina o super petrecere de vara in gradina.

Citeste si: Plante aromatice de vara

♦ Scaunele pliante, mesele pliante sau mesele simple sunt cele mai bune solutii pentru aceste petreceri in aer liber. Daca masa este frumoasa pot sa nu folosesti fete de masa, dar daca mergi pe varianta clasica, alege una cu model geometric, viu colorata.
♦ Foloseste luminari in borcane si lampi solare in locul altor surse de lumina, daca perecerea se intinde in noapte.
♦ Nu uita baloanele daca este o petrecere pentru cei mici si, neaparat, baloane cu azot, ca sa pluteasca.
♦ Intr-o ladita de lemn aseza un sac gros de plastic. Umple ladita cu cuburi de gheata si aseaz-o la umbra. Apoi tot ce trebuie sa faci este sa pui in “frigider” cutii cu sucuri si bere. E nostim si practic. Apa care se formeaza o sa ude gradina la finalul petrecerii!
♦ Aseaza in unul din colturile mai retrase, salteaua gonflabila umflata, peste care aseaza un pled. Locul o sa fie perfect pentru conversatii cu prietena ta cea mai buna.
♦ Daca in gradina ta este amenajat un spatiul pentru intins rufe, la inaltime, atunci poti sa folosesti aceste sarme de rufe pentru a face un paravan care sa imparta zona in doua. Foloseste un cearceaf colorat, care poate sta vertical, fara sa fie fluturat de vant, daca ii agati la colturile de jos greutati (Indoaie un colt si coase in interior tacamuri grele).

Citeste si: Ce mobila de gradina alegi si de ce

♦ Un hamac poate sa fie o solutie excelenta daca ai unde sa-l agati. Poate fi loc de leneveala sau “canepeaua” din aer liber.
♦ O umbrela de soare poate sa fie necesara asa ca este un detaliu care trebuie si el, luat in calcul.
♦ Poti agata pe unul din pereti o oglinda. Luminile noptii si sclipirile reflectate de oglinda vor face atmosfera speciala.
♦ Daca pe jos, in gradina nu este gazon care sa arate perfect, poti intinde, in gradina, un covor vechi sau cateva rogojini.
♦ Ca sa nu ai probleme cu insectele nedorite nu uita tortele impotriva insectelor sau de betele parfumate care inlatura insectele de noapte si tantarii (afla aici care sunt plantele care gonesc tantarii).

Citeste si: Cum faci o gradina mica

Toate aceste detalii care sa dea farmec pentru o petrecere de vara in gradina pot fi foarte bine aplicate si pe o terasa sau intr-un balcon mare. O astfel de petrecere de vara in gradina poate dura pana la zi! Petrecere frumoasa!

Sursa foto: ©Petro_Feketa/Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply