Plante care alunga tantarii

0

Am facut o lista cu cele mai bune plante care alunga tantarii. Eficienta acestor plante care gonesc tantarii a fost probata, pe toate le poti creste in gradina din fata casei, in jardiniere la fereastra sau in ghivece.

plante care alunga tantarii

Aceste plante care alunga tantarii iti fac viata mai usoara, limiteaza consumul de chimicare si substantele odorizante de sinteza clasice, folosite pentru indepartarea acestor insecte.

plante care alunga tantarii (3)Citronella. Este o planta care aspect de iarba inalta, creste in tufe, este o planta perene si una din acele plante care alunga tantarii cu maxima eficienta. Citronella are o aroma foarte placuta, se intretine foarte usor si creste la fel de bine si in gradina, dar si in ghivece pentru terasa. Funzele de Citronella sunt ingredientul de baza pentru solutii naturale impotriva tantarilor. Frunzele proaspete (vreo doua maini pline), se pun in blender impreuna cu putina apa. Pasta rezultata se combina cu o cantitate egala de alcool. Se lasa la macerat si se agita in fiecare zi, vreme de o saptamana. Se filtreaza iar solutia rezultata poate fi folosita pentru a fi pulverizata impotriva tantarilor. Trebuie sa ai grija: solutia patreaza!

Citeste si: Plante farmaceutice de nelipsit

plante care alunga tantarii (4)Galbenelele. Simpaticele flori contin Pyrethrum, un ingredient gasit in formula sa de sinteza in multe insecticide. In gradina galbenelele nu au un miros foarte placut, in schimb au un rol destul de important in respingerea insectelor de orice fel, nu doar a tantarilor.

Busuiocul este nu doar o planta cu arome perfecta in gastronomie, dar si un inamic al tantarilor. Busuiocul este una din cele mai bune plante care alunga tantarii. O tufa de busuioc in ghiveci rezista bine la orice fel de conditii daca este udata si daca are un pamant hranitor. Poti planta in acelasi ghiveci mai multe soiuri de busuioc. Combinatia este foarte placuta estetic, dar si un avantaj in plus pentru actiunea impotriva tantarilor. Busuiocul este una din plantele care alunga tantarii si indeparteaza mirosurile neplacute. Poti face din busuioc un preparat dupa modelul celui pentrtu Citronella.

Citeste si: 4 plante de apartament energizante

plante care alunga tantariiRozmarinul este, pe langa un condiment deosebit de gustos, si o planta care alunga tantarii. Cel mai simplu mod de a creste o tufa de rozmarin este sa plantezi seminte, dar poti transplanta si un butas. Plantarea rozmarinului se face primavara sau toamna. Si din rozmarin poti prepara macerate cu alcool extrem de utile pentru indepartarea tantarilor.

Verbina. Este un arbust care ajunge pana la doi metri inaltime, care are frunze si flori foarte parfumate cu o aroma care aduce cu cea a frunzelor de lamaie. Seara uleiurile volatile din verbina sunt emanate in aer fapt care face ca aceasta sa fie una din cele mai bune plante care alunga tantarii.

Citeste si: Scapa de tantari rapid si eficient

Menta este una dintre cele mai vechi plante medicinale cunoscute. Lasata libera, in gradina, de exemplu, creste bogat si poate ajunge pana la un metru inaltime. Este foarte decorativa si este extrem de eficienta in alungarea insectelor nedorite, fiind una din cele mai bune plante care alunga tantarii.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net / hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply