Gresia portelanata sau glazurata?

0

gresie

Merită să alegeţi plăcile ceramice mai ales după materialul din care sunt fabricate, nu doar după culori, texturi şi decoruri.

Citeste si: Placari interioare

Majoritatea oamenilor aleg plăcile ceramice în funcţie de culoare, decor, textură și luciu. Ultima caracteristică indică și tipul de placă din punct de vedere al fabricării. Plăcile ceramice glazurate au două straturi, dintre care cel superficial, mai subţire, poartă decorul și luciul. Sunt precum vasele de ceramică smălţuite. Plăcile ceramice porţelanate sunt colorate în masă, fiind practic turnate din același material, care la suprafaţă capătă decor și textură prin presare. Finisajul lor este unul mat sau semimat, dar niciodată lucios.

Citeste si: Culorile ideale in baie

Avantajul gresiei lucioase este că se curăţă ușor și conferă luminozitate unei încăperi. Dezavantajul este că sub acţiuni mecanice se ciobește, iar glazura nu mai poate fi refăcută. Gresia porţelanată are avantajul că rezistă foarte bine în faţa agresiunii agenţilor chimici (substanţe de curăţare) și dacă este lovită accidental, defectele nu sunt evidente, comparativ cu cea glazurată.

Citeste si: Baie restransa – idei de amenajare

Muchiile plăcilor ceramice sunt simple, rotunjite sau rectificate. Dacă alegeţi muchii standard, acestea vor fi vizibile la finalul montajului sub forma rosturilor. Muchiile rectificate permit montarea plăcilor fără rosturi, pardoseala sau peretele având o imagine elegantă și uniformă.

Foto: Thinkstock / Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply