Baie restransa – idei de amenajare

0

Baie restransa – idei de amenajare. Oricât ar fi de mic și de dificil, un spațiu poate fi amenajat pentru a obține o baie confortabilă și elegantă. Ai la dispoziție mai multe opțiuni de finisare și produse potrivite. O baie restransa adăugată casei (la mansardă sau subsol), o configurație standard moștenită de la dezvoltatorul imobiliar – iată niște situații când ești obligat să faci minuni într-un spațiu de manevră limitat. Mai ales dacă nu dorești să renunți la confort și nici nu vrei să devină un loc inexpresiv și anodin.

baie restransa
O baie pentru doi amenajată pe linii paralele, sfidează cu eleganță deficitul de spațiu. Foto: Azteca

Citește și Baia moderna – spirit fresh și detail amuzante.

Câteva trucuri te ajută să dai senzația de spațiu mai mare chiar si într-o baie restransa: culorile deschise, plasarea unor oglinzi generoase, trasarea unor dungi verticale (realizate cu modele de gresie sau panouri din lemn/compozite, care să creeze un contrast), o foarte bună iluminare, un fundal general mai degrabă neutru, pete de culoare limitat expuse etc. Pe lângă finisaje (adaptate principiilor de mai sus), evită încărcarea cu mobilier a spațiului și alege corpuri sanitare compacte, slim, cu volum cât mai redus. Dacă ai un hol la intrarea în baie, folosește-l pentru organizarea unui spațiu de depozitare dedicat obiectelor de baie (dulap înalt, nișe cu rafturi). Limitează la maximum corpurile de mobilier în baie, iar dacă ești nevoit să le păstrezi, maschează-le cu oglinzi sau panouri în culoarea faianței. Corpuri sanitare slim vei găsi în ofertele tuturor marilor branduri, tot mai preocupate în ultima vreme să ofere soluții rafinate și variate chiar și pentru spațiile restrânse sau cu o configurație specială.

Citește și Decor pasional in baie.

baie restransa
Obiectele sanitare aparțin brandului Artceram (seria La Fontana). Foto: Artceram

Dacă te poți dispensa de cadă, poți câștiga mult spațiu util prin montarea unei cabine de duș, multe modele moderne fiind adevărate centre spa în miniatură (cu instalații de hidromasaj, chiar și cu saună sau baie de aburi). Îți sugerăm să cumperi seturi de vase sanitare cu format compact, pentru a obține un ambient unitar. Nu uita însă că, oricât ar fi de mică, baia ta nu trebuie să devină un loc auster și strict funcțional, așa că nu ezita s-o pigmentezi cu accesorii decorative, cât mai discret posibil.

Citește și Depozitare in baie – sisteme modulare.

Text preluat din revista Casa Lux nr. 2/2015.
Text: Lucian Dobraca. Foto: PR.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply