Greseli mari de amenajare pe care le face toata lumea, deci si tu!

0

Greseli de amenajare

Toata lumea face greseli de amenajare. Sunt inevitabile. Intr-o casa amenajata ca la carte, vei descoperi greseli mari de amenajare care pot incurca logia lucurilor in casa respectiva sau care pot strica decorul. Si de cele mai multe ori, nu-ti dai seama de aceste greseli decat dupa ce le-ai comis si, aproape mereu, dupa ce iti sunt semnalate…

Ce poate fi mai placut decat sa te simti confortabil in propria casa, contempland fiecare obiect de design in parte, ce reda, in ansamblu, armonia desavarsita intre practic si estetic? Mai mult, decorul casei reflecta personalitatea ta. In mod sigur, ai cateva idei despre cum vrei sa arate casa ta la final, cu o amprenta personala pregnanta, insa decorarea ideala a locuintei tale poate crea si multe dificultati.

Acestea sunt cele mai frecvente greseli mari de amenajare. Si toate se pot corecta foarte usor, cu mari beneficii pentru imaginea casei tale.

Iluminatul insuficient in incaperi – Modul in care iluminezi o camera creeaza ambianta placuta, clasica sau sofisticata pe care ti-o doresti. Problemele frecvente sunt iluminarea slaba a incaperii sau dimpotriva, in exces, creand disconfort in ambele cazuri. Tine minte ca nivelul de iluminare se stabileste in functie de tipul de activitate desfasurat in fiecare incapere, deci trebuie sa ai solutii de iluminare pentru fiecare din activitatile posibile din camera respectiva.

Stilul de iluminat si buna dispozitie

Lumina naturala este cea mai sanatoasa si placuta la nivel de perceptie. Prin urmare, atunci cand alegi corpuri de iluminat, nu uita sa verifici ca temperatura de culoare sa fie cat mai naturala (alb cald). De asemenea, este foarte important ca toate corpurile de iluminat dintr-o incapere sa aiba aceeasi temperatura de culoare pentru a nu crea discrepante.

Lumina din casa si cele mai frecvente greseli

Obiectele de design. Prea multe, prea banale, prea comune sau de calitate indoielnica – Designul de calitate nu presupune doar estetica, ci si utilitate, calitate, confort si placerea utilizarii. Calitatea nu este intotdeauna reflectata de pret. Nu merge pe sabloane. Un ceainic vechi, o rama antica si o vaza banala pot sa fie elemente perfecte de decor, care sa iasa din tiparele obisnuite si care sa te reprezinte. Ai in casa minuni pe care nu le folosesti ca si obiecte de decor. Sa-ti dau cateva idei: desenele superbe ale copilului, vase de portelan desperecheate, cateva pietre fabuloase adunate din excursii, scoicile si multe, multe altele…. Evident toate acestea trebuie puse in valoare si personalizate.

Portelanuri fine, decor pentru casa

Zugraveala netestata in avans – Uneori, este suficient ca o diferenta de tenta imperceptibila sa creeze o atmosfera nedorita. Nu este suficient sa te ghidezi dupa mostrarul pus la dispozitie de furnizori (fiind pe hartie, are dimensiuni reduse, textura diferita si reflecta diferit lumina). Cea mai buna solutie este sa realizezi mostre diferite de culoare pe suport similar cu cel final pe dimensiuni mari (o bucata de gipscarton de minim 30×30 cm). Pentru mai multa siguranta, apeleaza la sfatul unui specialist.

Culoarea peretilor. Cum o alegi

Achizitii in tendinte – Un televizor cat peretele de mare, pentru ca asa au si colegii de birou, achizitionat in conditiile in care iti place mai mult sa citesti si nici nu petreci mult timp acasa, sau o masa de living de care nu mai ai loc sa treci, chiar daca tu nu chemi mai mult de doua ori pe an musafiri la masa, nu sunt in mod cert alegerile ideale. Nu trebuie sa alegi obiecte doar pentru ca toata lumea le are sau sunt in tendinte. Designul de calitate al unui spatiu raspunde 100% nevoilor tale si trebuie sa reflecte stilul tau de viata si al familiei tale.

Greseli de amenajare. Cele mai frecvente

Tablouri atarnate aleatoriu sau dezorganizat – Daca nu stii sigur cum sau unde sa bati cuiele pentru a agata tablourile pe perete, o idee mai buna este sa abordezi tendinta moderna, de a le aseza sprijinite pe corpurile de mobilier. O alta varianta ar fi simezele – intr-adevar utile pentru colectionari sau pentru cei care doresc sa schimbe in mod periodic tablourile; altfel, te vei incurca in fire inutil. Atunci cand decizi sa decorezi un perete cu unul sau mai multe tablouri, este foarte important sa ai in vedere peretele ca intreg, cu mobila, perdele, lampi si aliniamente. Tine cont, de asemenea, de pozitia prinderii pe spatele tabloului.

Tablouri pe pereti. Idei si solutii

Eficientizarea si optimizarea spatiului – Obtinerea echilibrului in decorare poate fi o reala provocare. Acest echilibru presupune evitarea spatiilor incarcate de lucruri inutile, insa si pe cele aflate la extrema opusa, reci si austere. Pentru optimizarea spatiului de care dispui, fie ca este vorba despre o camera mica sau o locuinta spatioasa, echilibrul si utilitatea pieselor d emobilier este secretul absolut!

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply