Portelanuri fine, decor pentru casa

0

Nu face greșeala de a ține toate piesele unui serviciu de porțelanuri fine, ascunse prin dulapuri. Sau să arunci piesele desperecheate. Toate aceste porțelanuri fine pot să fie soluții perfecte pentru decorul din casă.

?????????

Avem câteva idei care să te ajute să pui în valoare frumusețea fină și să folosești porțelanuri pentru decorul din casă.

Citeste si: Vitrina, o piesa de mobilier mereu in actualitate

Chiar și desperecheate piesele de porțelan pot să devină elegante și plăcute elemente de decor în casă. Un ceainic fin nu are voe să stea în dulap, ci pe masa din sufragerie, pe un bufet sau chiar în hol. Cu sau fără capac. Dacă capacul s-a pierdut sau nu există, un ceainic din porțelan este o excelentă vază de flori ori pentru crengi decorative.

Ceștile pereche sunt un pretext pentru un moment de relaxare și o ceașcă de ceai. Poți să le duci la bucătărie și să le folosești în funcție de dimensiunea lor pe post de solnite, zaharnițe sau pur și simplu să le expui.

Citeste și Dulapul cu oglindă, piesa de rezistenta din domitor

Ceea ce contează este obiectul în sine, nu neapărat setul. Iar a le oferi o utilitate pentru porțelanuri fine, unice sau parte din serviciile de ceai ale bunicii este ca și cum ai aduce la viață un obiect uitat.

Citește si: Bibelouri, goblenuri, milieuri – locul lor in amenajarile actuale

Poți să așezi piese de porțelan ca decor pe rafturile bibliotecii. Le poți umple cu ceară ca să faci lumânări decorative sau le poți expune într-o vitrină.

Evită simetria, evită să le așezi în ordine. Combină piese diferite și caută piese unice, pictate, aurite și pune-le în valoare tocmai prin unicitatea lor. Tehnica este valabilă și pentru paharele de cristal desperecheate. Singura condiție pentru expunerea acestor porțelanuri fine este ca piesele să fie în perfectă stare. Nu folosi piese ciobite, lipite sau cu desenele șterse. Întegritatea obiectelor este importantă.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply