Greseli de amenajare. Cele mai frecvente

0

Greseli de amenajare (3)Greseli de amenajare poate face oricine, chiar si un mare expert in amenajari interioare. De cele mai multe ori aceste greseli sunt efectul unor cutume si reguli pe care le-am invatat pe principiul “asa trebuie” si de care nu ne putem debarasa.

Una din cele mai frecvente greseli este acela de a nu tine cont de personalitatea si de stilul familiei. Amenajarea interioara trebuie sa tina cont de nevoile reale ale familiei, de structura acesteia si de stilul de viata, iar pentru a adapta toate acestea la ceea ce ofera casa este nevoie de documentare si de evaluarea amenajarilor pe care vrei sa le faci din punct de vedere al functionalitatii lor. Casa trebuie adaptata la familie, nu familia la ceea ce ofera casa.

Citeste si: Un dormitor perfect. Trucuri, sfaturi si idei

Greseli de amenajare (5)Pe lista cu greseli de amenajare se afla si evaluarea eronata a costurilor, ceea ce te poate obliga la compromisuri sau la intreruperea planului de amenajare. Solutia este sa stabilesti la inceput bugetul si sa detaliile de amenajare in functie de acesta. Este o mare greseala sa crezi ca amenajarile interioare frumoase si practice implica bani multi. Se pot face minuni cu bani putini, dar trebuie sa ai imaginatie si sa dovedesti spirit practic.

Daca vrei sa faci amenajari si reorganizari in casa este esential sa gasesti momentul potrivit. Nu te apuci de amenajari in mijlocul iernii si nici cand este canicula. In lista cu erori si greseli se mai alfla si lipsa unui plan al lucrarilor care poate face ca totul sa decurga firesc, repede si bine.

Este foarte important sa stabilesti un plan care sa tina cont de etapele obligatorii ale amenajarii. Nu te apuci de zugravit dupa ce cumperi mobila, ci inainte. Dar este important sa stii ce culoare o sa aiba canapeaua, cand te apuci de zugravit, de exemplu.

Citeste si: Apartament open space

Greseli de amenajare (4)Pe lista cu greseli de amenajare se afla omiterea unor detalii pe care la prima vedere le poti considera neesentiale. Aceasta poate duce la haos si la esec. Amenajarea unei case trebuie sa fie unitara, asa ca una din cele mai bune cai este alegerea unui singur stil de amenajare. Daca mergi pe varianta clasica, pastreaza solutia clasica in toata casa, nu te teme de sabloane si nici de cararile batute. Sabloanele si stilul comun poate fi imbogatit prin culoare si detalii.

Lasa-ti imaginatia sa lucreze. Este una din cele mai mari greseli de amenajare sa respecti destinatia initiala a spatiilor din casa si sa nu-ti oferi posibilitati noi. Camera cea mai mare nu trebuie sa fie neaparat camera de zi, dupa cum holul nu trebuie sa fie simplu, iar debaraua nu trebuie sa fie neaparat debara. Debaraua poate sa fie un birou pentru lucru de acasa, dormitorul poate sa fie camera de zi, de exemplu.

Una din cele mai des intalnite greseli este supraglomerarea spatiului de locuit, folosirea de mobilier prea mult sau nepotrivit. Mobila putina, practica si multifunctionala trebuie sa fie prima alegere chiar si in cazul locuintelor care au mult spatiu la dispozitie. In casa ta trebuie sa locuiesti tu, nu mobila ta!

Greseli de amenajare (1)Este considerata o mare greseala in amenajari neutilizarea luminii naturale, lipsa utilizarii spatiului vertical, excesul de culori. Limiteaza-te la 2-3 culori de baza in toata casa, eventual care sa se combine bine intre ele si lasa-ti imaginatia sa zburde cu petele de culoare si accentele de personalitate care pot sa fie piese de mobilier unice, fie detalii care sa dea noblete si stil fiecarei camere in parte.

Citeste si: Casa anului 2014. Stil, idei si tendinte

Nu omite potentialul si forta pe care o au tablourile si fotografiile atata vreme cat acestea sunt amplasate corect si pun in valoare spatiul. Putini sunt cei care stiu ca tablourile agatate in perete trebuie asezate la circa 1,60 – 1,70 metri de podea si ca aceasta este inaltimea ideala.

Citeste si: Trucuri de stil pentru o bucatarie rustica

O alta comuna eroare este sa nu folosesti obiectele decorative care pot da personalitate spatiului. Lista cu obiecte decorative in casa este practic infinita, iar acestea pot sa fie de la abajururile lampilor, pana la pietre si obiecte naturale prelucrate sau neprelucrate. Tot accesoriile decorative sunt si plantele. Este esntial ca forma, dimeniunea si vasul in care acestea stau sa fie in acord cu restul elementelor din casa si cu stilul acesteia. Daca nu faci asta vei comite una din cele mai frecvente greseli de amenajare.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply