Gradina in stil rustic. Cum o amenajezi

0

garden-1011019_960_720

Gradina in stil rustic este gradina de suflet. Seamana cu gradina bunicii, se bazeaza pe simtul estetic al proprietarului, nu are reguli complicate, se poate adapta usor la conditiile de mediu si poate include ceea ce exista in gradina, de la tufe salbatice pana la pomi.

Gradina in stil rustic este placuta, vesala, putin pretentioasa, este o gradina care se poate transforma usor, care evoluaza si care este un detaliu ce personalizeaza placut proprietatea.

Citeste si: Ce mobila de gradina alegi si de ce

gradina rustica (8)Gradina in stil rustic nu inseamna haos si nici aglomeratie, o astfel de gradina poate sa fie foarte aerata si ordonata, dar plina de viata, in egala masura.

Gradina in stil rustic se preteaza perfect pentru plante perene, specifice zonei, care nu impun lucrari de intretinere costisitoare sau consumatoare de timp. O gradina rustica trebuie sa aiba gura-leului, dalii, crizanteme, dar si trandafiri, garofite, bujori, panselute si margarete. Evident fiecare in perioada sezonului sau.

Regula pentru gradina in stil rustic este ca nu are o regula

Plantele pot fi combinata dupa gustul proprietarului, pe criterii de inaltime si culori, pentru a da impresia de salbatic si abundent.

Citeste si: Gradini in stil japonez

O gradina in stil rustic este perfecta pentru zone organizate cu ghivece. Aici poti avea plante aromatice, busuioc si cimbru de exemplu care sunt decorative si practice in egala masura.

garden-1141493_960_720

Foloseste vase improvizate din metal sau lemn. Gradina in stil rustic este un stimul pentru imaginatie.

gradina rustica (1)Nu face economie la culoare. Coloreaza gardul, coloreaza mobilierul de gradina. Nu trebuie sa fie un curcubeu, dar cateva culori tari merg de minune. Rosul, portocaliul, albastrui tare si galmenul sunt culori perfecte pentru o gradina in stil rustic.

Adauga un leagan, mobila de gradina facuta la mesterul satului, busteni si alei cu pietris marunt, dar lasa firele de iarba sa se strecoare printre ele.

Citeste si: De ce iubim trandafirii englezesti

Gradina in stil rustic poate sa fie locul perfect pentru relaxare si poate sa fie imbracata toata in gazon pentru a lasa loc la miscare si recreere in aer liber familiei.

Citeste si: Gradini in stil englezesc. Regulile de baza

Pentru detalii pline de personalitate adauga in gradina in stil rustic o fantana, un nuc, o magazie cu unelte, casute de pasarele si integreaza in decor si o parcela cu legume. Este utila, colorata, pline de beneficii si datatoare de tonus si chef de viata.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net / pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply