De ce iubim trandafirii englezesti

0

Trandafirii englezesti sunt adaptabili, sanatosi si fenomenal de frumosi. Pentru ca nu se poate gradina fara trandafiri, cea mai buna alegere sunt trandafirii englezesti. Trandafirii englezesti formeaza un grup special de trandafiri rezultati din incrucisarile facute intre anumiti trandafiri vechi/clasici (Old Roses) si hibrizi moderni (Modern Hybrid Teas). Trandafirii englezesti combina farmecul delicat si parfumul unui trandafir vechi/clasic cu gama larga de culori si inflorirea repetata a trandafirilor moderni.

trandafirii englezesti (1)

Trandafirii englezesti sunt printre cei mai rezistenti.

Iata cateva motive pentru care trandafirii englezesti sunt remarcabili

1. Tufe magnifice pentru gradina. Trandafirii englezesti formeaza rapid tufe compacte, cu crestere ramificata si flori spectaculoase cu o multime de petale.
2. Cataratori spectaculosi. Sunt printre cei mai buni trandafiri urcatori din lume, acoperindu-se cu flori si frunzis frumos chiar de la baza. Evident exista anumite soiuri care fac asta.
3. Inflorire repetata. Trandafirii englezesti infloresc in valuri succesive sau chiar continuu, pentru un spectacol de culoare si parfum din mai pana in octombrie.
4. Parfumuri rafinate. Trandafirii englezesti au o aroma unica si aduc in gradina parfumuri rare de mosc, mirt, ceaiuri orientale si trandafiri vechi.
5. Se adapteaza usor. Este remarcabila capacitatea trandafirilor englezesti de ase adapta la toate conditiile. Sunt ideali pentru straturi mixte, rozarii, garduri vii parfumate, ghivece sau jardiniere mari. Infloresc cu succes in gradini semiumbrite de arbori inalti.
6. Usor de ingrijit. Deloc lipsit de importanta este faptul ca trandafii englezesti sunt usor de ingrijit. Sunt sanatosi si puternici, pot fi cultivati cu succes si de gradinarii amatori.
La toate acestea se adauga o rasplata in plus oferita de trandafirii englezesti. Frumusetea frunzisului extrem de variat. Acest lucru este evident indeosebi la inceputul anului, inaintea aparitiei bobocilor, si mai tarziu, cand frunzisul ofera un fundal placut care evidentiaza culoarea florilor.
Se spune despre trandafirii englezesti ca sunt florile pe care le poate creste oricine si ca din clipa in care ai facut asta te vei indragosti iremediabil de frumuseta lor.
Sursa foto: hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply