Ghidul semintelor. Cateva sfaturi practice.

0

ghidul semințelor (3)E ceva in aer care spune că primavara asta o să fie fantastică, timpurie și foarte frumoasă. În consecință ne putem gândi la primăvară și putem începe pregătirile. Primul pas: ghidul semințelor și câteva sfaturi pratice.

Citeste si: Lucrarile de primavara in gradina. O lista de prioritati

Citește eticheta și cere detalii suplimentare. Fiecare tip de semințe are nevoie de un mediu specific. Unele dintre ele au particularități de care trebuie șinut cont. așa că citește cu atenție eticehta, bazează-te pe experiențele anterioare și cere sfaturi în plus. Unele plante au nevoie de o perioadă de pregătire pentru germinare, altele au nevoie de lumină, în timp ce alte semințe germinează numai la întuneric.

Cumpăra în plus. Nu vreau să fac vânzare comercianților de semințe, dar ghidul semințelor spune că este bine să cuperi semințe în plus. Există legume cu creștere rapidă, cum ar fi salata verde, ridichile, spanacul și fasolea, care pot fi plantate de mai multe ori de-a lungul  anului, de primăvara până toamna, dar pentru asta ai nevoie de semințe suficiente pentru a avea o recoltă continuă.

Citeste si: Solutii impotriva daunatorilor de gradina

ghidul semințelor (2)Fii selectiv. Dacă ai o grădină de legume, alege cu atenție semințele pe care le cumperi și fă asta în funcție de clima din regiune, de calitatea solului și de legumele care merită cu adevărat să crească la tine în grădină. Cumpără semințe de calitate fără să te lași impresionată de preț, recomandă ghidul semințelor. Pentru o gradină de legume lângă casă investiția este mai mult decât rezonabilă.

Alege legume puțin pretențioase și pe cele care nu ocupă mult spațiu pe orizontală. Dacă ai o grădină mică, nu începe legume care ocupă mult spațiu cum ar fi porumb dulce sau dovleci. Concentrează-te pe legume compacte, cum ar fi salata verde, roșiile, fasolea, ardeii.

Citeste si: Planteaza acum, mananca la primavara usturoi si ceapa

Fă un plan pentru grădinărit și cupără semințe în funcție de acest plan. Ia în calcul clima, calitatea solului și rendamentul recoltelor din anii precedenți. Ia în calcul și necesarul de legume al familiei și legumele preferate, dar și ritmul în care acestea cresc și se consumă. Cultivă legume care se pot pastra pentru o perioadă mai lungă de vreme și nu omite alternanța culturilor, dar nici pe cele duble sau triple, spune ghidul semințelor.

Fii informat în legătură cu prognoza meto pe scurtă durată, dar și cea probabilă de lungă durată pentru a știi cînd trebuie puse semințele la germinat. Cea mai importantă constană când este vorba despre legume este temperatura solului. Este unul din detaliile de care trebuie să ții cont când plantezi semințele. Semințe semănate în sol rece și umed vor putrezi.

Citeste si: Marul din gradina

ghidul semințelor (4)Păstrează semințele neutilizate. Acestea se pot păstra ani în șir într-un loc întunecos și rece. Multe semințe va rămâne viabile timp de mai mulți ani stocate în acest mod. oricum, pentru semințele vechi fă un test d egerminare, înainte de a le planta. Presara câteva seminte pe un prosop de hârtie umed. În cazul în care încolțesc, mai puțin de jumătate, cel mai bine este să cumperi noi semințe.

Cumpără semințe rezistente la boli. De exemplu, atunci când achiziționezi semințe de tomate, alege soiurile rezistent la mai multe tipuri de dăunători, este una din cele mai importante recomandări din ghidul semințelor.

Cumpăra semințe online. Compară produsele, urmărește cu atenție detaliile și comentariile și alege cu grijă. Ceele mai multe din magazinele online cu semințe vând produse de foarte bună calitate la prețuri foarte bune.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply