
De la Măneciu-Ungureni şi până în apropiere de Săcele, urmând văile râurilor Teleajen şi Tărlung, drumul învinge muntele şi urcă în serpentine pe coamele împădurite ale masivului Ciucaş.
Înainte de a ajunge în Braşov, călătorii străbat municipiul Săcele, o zonă în plin avânt turistic, ce a beneficiat de vecinătatea frumoasei urbe de la poalele Tâmpei pentru a cunoaşte o dezvoltare rapidă în ultimii ani. Aici pot fi închiriate camere în mai multe pensiuni şi vile ce oferă cazare la preţuri atractive, creând o concureţă benefică turismului în regiune.
Deşi am poposit de mai multe ori în Săcele, doar anul acesta am avut ocazia de a-i întâlni pe Cristina şi David Gabor prin intermediul unei cunoştinţe comune şi am putut fotografia splendida grădină pe care cei doi o îngrijesc cu drag de peste cinci ani. Destul de rar se întâmplă ca aceeaşi pasiune să fie împărtăşită de ambii parteneri, însă în acest caz gazdele noastre se îndeamnă reciproc atunci când apare oportuni-tatea achizi ionării de plante decorative. David a fost cel care a început să se ocupe pentru prima oară de decorarea spaţiului exterior.
Grădina casei părinteşti adăpostea pe vremuri şura cu animale şi oborul cu unelte şi utilaje, astfel că totul a fost transformat în timp. Singurele animale care au rămas în prezent în curte sunt un câine lup (metis de câine lup belgian şi câine lup german), un căţel de talie mică, în vârstă de 15 ani, găsit pe stradă şi un pui de pisică, foarte jucăuş. Câinii au propriul lor ţarc, iar grădina a fost împărţită în două sectoare, cel din faţa casei atent amenajat şi cel din spatele casei, cu pomi fructiferi, ce urmează a fi dezvoltat pe parcurs.

Continuarea reportajului aici.
Text: Cristi Niculescu
Foto: www.cristiniculescu.com