Flori delicate

0

În acest sezon se poartă straiele vaporoase, așa că alege plante cu flori delicate, ca astilbele și macii, sau port grațios, ca floarea-miresei. Florile maiestuoase imprimă stil și eleganță, iar florile delicate aduc adieri de romantism care le fac… să aibă suflet. Ele așteaptă cuminți să le aduci în grădina ta, ca să te răsplătească oferindu-ți o vară de care să te bucuri la maximum și pe care să ți-o amintești mereu cu drag.

Strecoară neapărat printre florile mari și elegante unele mici, care să le asigure un fundal delicat. Trandafirii sunt nelipsiți din grădini, campanulele fiind companioni foarte plăcuți pentru ei. Cele mai potrivite flori grațioase sunt cele perene, care se întrețin ușor și au perioade de înflorire lungi. Pentru a înflori frumos și îndelungat, trebuie să le respecți cerințele de amplasare: de exemplu, astilbele fac flori mai mari, mai numeroase și care durează mai mult dacă sunt la semiumbră. Unele flori delicate, ca nemțișorul, se pot rupe, de aceea este bine să le asiguri din timp cu niște tutori. Stelele sunt flori anuale minunate și ușor de cultivat, dar nu înfloresc toată vara, așa că, în grădinile mici, limitează-te la câteva tufe. În plus, câmpurile de stele pot fi culcate la pământ de ploi. Susține-le așadar cu o plasă fină, orizontală, prin care ies pe măsură ce cresc.

flori delicate astilbe
Foto: Flori Lixăndroiu

Astilbele aduc prin simpla lor prezență un aer vaporos în grădină. Pentru un peisaj de vis, alătură unele roz și lila, într-un amestec delicat, în degrade.

Alte combinații florale de efect:

• Clopoțeii albaștri de Campanula lactiflora, cu formă asemănătoare cu aceea a crinilor, dar mai mici, sunt companioni foarte potriviți pentru crinii galbeni și portocalii.

Macii anuali, amintind de rochițele balerinelor, par că dansează prin straturile de flori – în care, dacă-i lași să își scuture semințele, răsar singuri an de an.

Articol adaptat din revista Casa lux – iunie 2013

Autor: Flori Lixăndroiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply