Macul de grădină. Cum îl cultivi

0

Macul de grădină ( pe numele oficial Papaver Rhoeas), este cunoscut sub numele de mac iepuresc sau somnișor, este o plantă erbacee anuală originară din Asia. Macul de grădină este una dintre cele mai delicate, mai gingașe și mai spectaculoase flori de grădină, impresionând prin aspectul petalelor, prin culoare și eleganță.

macul de grădină

Macul de grădină înflorește în valuri începând din mai și până la sfârșitul lunii iulie. Macul d egrădină este parte a florie spontane fapt care face din această floare una foarte prolifică, rezistență și capabilă să se adapteze la cele mai variate condiții de mediu.

Citeste si: Margarete de gradină. Stelele pamantului

Macul este o plantă utilizată în industria farmaceutică, petalele macului putând fi încluse în amestecuri de ceaiuri pentru calmarea stresului și tratarea insomniilor. Dar, macul de grădină poate înfrumuseța orice spațiu verde.

Citeste si: Flori de sanziene, florile magice ale verii

Pentru a avea o grădină cu mulți maci trebuie să plantezi semințele primăvară sau chiar puțin mai devreme, după ultimul îngheț, alegând locurile însorite, cu sol neutru și umed. La semănare, curăță buruienile de pe suprafața vizată, afână solul pentru a facilita circulația apei și nivelează suprafața de teren.

Pune semințele pe pământ fără a le îngropa, deoarece au nevoie de lumina în procesul de germinare, și mențineți umiditatea solului până se întâmplă acest lucru. Semințele vor germina la aproximativ10-15 zile din momentul în care au fost plantate. Macul de grădină are capacitatea de autoînsămânțare astfel că an de an vor fi mai mulți.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply