Flori de top – cele mai iubite plante ale românilor

0

Flori de top – intrând în diverse florării sau cercetându-le pe cele de pe Internet, am fost curioasă să văd care au fost, anul trecut, primele cinci cele mai vândute plante de apartament și motivele pentru care au ajuns în fruntea clasamentului.

Cele mai multe culori
Flori de top – Kalanchoe blossfeldiana. Intră în top ca planta suculentă cu durata de înflorire cea mai lungă – poate dura și câteva luni – și cu cele mai multe nuanțe de culoare a florilor. Kalanchoe este foarte ușor de întreținut, are nevoie de un loc lângă o fereastră luminoasă și de un sol obișnuit, foarte bine drenat.
Idee: pentru un efect deosebit, combină întrun vas exemplare de diverse culori și adaugă o fundă mare.

Citește și Kalanchoe – 5 sfaturi utile de îngrijire

Cele mai multe forme
Flori de top – Ficus benjamina. Este cel mai adaptabil pomișor de interior pe care ți l-ai putea dori. Oricât de neobișnuite ar fi ideile de aranjamente, ficusul face față cu succes. Având un trunchi și ramuri extrem de maleabile, îl poți modela într-o mulțime de forme ornamentale, la orice dimensiuni. Poți alege dintre soiuri cu frunze în două culori, ondulate sau cu ramuri plângătoare.
Idee: cumpără mai multe soiuri pentru a crea în casă paravane verzi.

Află Cum îngrijești un ficus

Cele mai exotice
Flori de top – Orhideele. Se află printre cele mai exotice plante, dar ca să ai grijă, de exemplu, de o orhidee-molie, Phalaenopsis, nu e deloc greu. Orhideea-molie se adaptează foarte bine la condițiile întâlnite de obicei într-un apartament sau într-un birou.
Sfat: pentru a încuraja planta să înflorească, ține-o câteva nopți la o temperatură mai rece, de 12-13°C.

Vezi Cum se îngrijește orhideea

Cel mai ușor de îngrijit
Flori de top – violetele africane. O modalitate excelentă de a înviora o încăpere pe tot parcursul anului este să ții pe pervaz violete africane (Saintpaulia). Plantă compactă, cu o creștere lentă, violeta înflorește tot timpul și impresionează prin delicatețea florilor viu colorate, cu o textură ca de mătase.
Idee: plantează violetele într-un ghiveci larg, alături de Peperomia, Pilea sau Nertera.

Descoperă cum poți crea un Decor cu flori de violete

Cele mai multe flori
Flori de top – Azaleea. Apreciată pentru bogăția extraordinară a florilor care apar primăvara, azaleea împodobește cu succes locurile umbrite și răcoroase de pe terasă sau balcon. Pentru a te bucura săptămâni la rând de flori, ai grijă să menții solul în permanență umed. Atenție, solul trebuie să aibă un pH ușor acid.
Idee: combină arbuștii de azalee cu ferigi sau Clorophytum.

Descoperă Cum te poți abona la revista Casa și grădina

Articol apărut în revista Casa și grădina
Text: Patricia Ușurelu
Foto: Fotolia/sakikimi

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply