Cum se ingrijeste orhideea. Cateva sfaturi

0

Avem câteva sfaturi utile despre cum se îngrijește orhideea. Orhideea este una din plantele de apartament răsfățate și asta pentru că sunt simbolul unui decor interior luxos, dar pentru a te bucura de frumusețea și eleganța lor ai nevoie de câteva sfatui de îngrijire.

Citeste si: Plantarea trandafirilor. 5 sfaturi pentru a se prinde

Orhideea este o plantă perena și are câteva caracteristici care sunt informații esențiale pentru o îngrijire corectă a florii. Unele specii de orhidee sunt capabile să absoarbă din apă mediu, iar rădăcinile plantei nu sunt în totalitate în pământ, ci și în afară recipientului în care crește.

Afla principalele cerințe pe care le are planta și cum se îngrijește orhideea.

Orhideea este foarte sensibilă la schimbările bruște de temperatură, motiv pentru care are nevoie de un mediu cu o temperatură cât mai constată.
Orhideea iubește lumina, dar nu suporta acțiunea directă a razelor soarelui, ceea ce poate să fie o provocare.
O informație importantă despre cum se îngrijește orhideea este poziționarea ei într-o cameră însorită, în apropiere sau la o fereastră îndreptată către sud. Este evitată expunerea directă la razele soarelui, iar orhideea va avea lumina de care are nevoie.

cum se îngrijește orhideea (3)Citeste si: Orhidee in ghiveci

Ai grijă că orhideea să nu stea în vecinătatea unor surse directe de căldură deoarece ar putea să se usuce datorită căldurii și a curenților de aer uscat care se formează.
Nu uda niciodaă o orhidee cu multă apa dintr-o dată. Este ideal să fie udată des cu puțină apă, rădăcinile fiind foarte sensibile la excesul de apă.

cum se îngrijește orhideea (2)Citeste si: Plante cu flori de toate culorile

Un sfat esențial pentru cei care vor să știe cum se îngrijește orhideea este alela de a menține o umiditate bună în camera în care se află orhideea. O alternativă bună este aceea de a pulveriza apă în jurul ghiveciului.

Udă orhideea cu apă de ploaie! Acesta este una din cele mai importante reguli pentru cei care vor să știe cum se îngrijește orhideea.

Citeste si: Cum sa faci sa infloreasca orhideea

Curăță frunzele cât mai des posibil. Praful nu lasă plantă să se bucure din plin de soare și să aibă o creștere normală.  Orhideea trebuie ținută într-un vas transparent, din sticlă sau plastic transparent, pentru că rădăcinile sunt capabile să facă fotosinteză și au nevoie de lumină naturală.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply