Fierul de calcat: cum il alegi

0

fierul-de-calcat

Pe lângă preţ, care este de obicei factorul numărul unu care influenţează achiziţionarea unui fier de călcat sau a altuia, mai trebuie să iei în considerare câteva aspecte tehnice pe care le detaliem în continuare.

Citeste si: Cum asortezi perdelele.

E adevărat, pe piață vei găsi o mulțime de modele, cu diverse funcții și dimensiuni, însă cum îl recunoști pe cel care ți se potrivește ? Specialiștii de la Tefal îți oferă în continuare toate sfaturile de care ai nevoie la achiziționarea unui nou fier de călcat. În primul rând, dacă îți dorești să îndepărtezi cutele într-un timp foarte scurt, atunci va trebui să cauți o stație de călcat cu presiune ridicată a aburului. Este varianta cea mai eficientă.

Penetrarea adâncă a aburului în țesătură aduce rezultate mai bune

Dacă vei opta pentru o stație de călcat de înaltă presiune, vei obține un abur mai puternic, care pătrunde rapid chiar și în țesăturile mai groase, îndepărtând astfel cutele și păstrând un aspect impecabil al hainelor pentru mai mult timp.

Citeste si: Cum alegi caloriferul ideal.

O presiune ridicată a aburului înseamnă și un călcat mai rapid

Dacă vei alege o stație de călcat cu boiler de înaltă presiune integrat la baza acesteia și care alimentează talpa fierului cu abur puternic, vei avea siguranța că timpul de călcat se va reduce la jumătate.

Citeste si: Cum alegi hota din bucatarie.

Funcția anticalcar prelungește viața aparatului

Și nu doar atât, dar ajută și în procesul de întreținere a acestuia. Și menține aceleași performanțe ridicate de eliberare a aburului pentru mai mult timp. Pe lângă funcția anticalcar, una la care mai trebuie să fii atent este cea de antipicurare, mai exact cea care controlează scurgerea apei prin orificiile de ieșire a aburului, care ajută să previi eventualele deteriorări ale țesăturilor.

Articol publicat in revista Casa si gradina.
Foto: Guliver / Thinkstock.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply