Cum asortezi perdelele. Trei reguli de baza

1

Există cateva reguli de baza atunci când alegi perdelele pentru fiecare încăpere, dar fiind faptul că trebuie să asortezi perdelele cu restul decorului din casă. Deși, la prima impresia pare simplu, trebuie să știi că nu-i foarte ușor să asortezi perdelele!

Prima și cea mai simplă regulă este să asortezi perdelele la culoarea pereților din cameră. Este cea mai comodă soluție care nu dă greș niciodată. Alege culoarea perdelelelor cu un ton mai deschise decât culoarea pereților. Dacă pereții sunt colorați perdelele trebuie să fie simple, iar în cazul pereților albi sau în nuanțe foarte deschise poți alege și perdele cu model în tesătură. Trebui să știi ca aceasta soluție va încărca vizual camera, în timp ce perdelele simple vor da impresia de spațialitate, mai ales dacă sunt în ton cu pereții.

asortezi perdelele

Cea mai complexă variantă de asortare a perdelelor și draperiilor presupune reflectarea tuturor nuanțelor din compoziția acestora în finisajele, mobilierul și decorațiunile prezente în încăpere. Dar asta înseamnă să alegi îmbrăcămintea pentru ferestre împreună cu celelalte elemente ale decorului, să știi de la bun început ce nuanțe vor predomina în cameră pe care o amenajezi. Acest tip de asortare îl vezi adesea în paginile revistelor de amenajări și decorațiuni care prezintă imagini cu interioare fără cusur, perfecte. Demersul este ceva mai complicat, iar ca strategie ține cont de culoarea predominantă din cametă care trebuie să fie culoarea secundară pe perdele. Culoarea secundară din cameră sau cea de accent poate să fie culoarea predominantă a perdelelor.

asortezi perdelele

O soluție de compromis este asortarea perdelelor cu cea a tapiseriilor din cameră. Soluția este foarte bună pentru camera de zi. Tapiseria canapelelor și a fotoliilor din living poate fi o bună sursă de inspirație pentru desenul, culoarea și stilul perdelelor. Contează însă în mod esențial materialele din care sunt făcute perdelele, desimea lor și lungimea acestora precum și dacă acestea sunt însoțite sau nu de draperii.

Pentru dormitor, poți recurge la asortarea draperiilor cu cuvertură de pe pat. Sau și mai bine, atunci când decizi să faci comandă de draperii, fă comandă și de o cuvertură/husă pentru patul din dormitor. În acest fel vei avea un set perfect asortat. O altă idee pe care o poți pune în aplicare în dormitor este asortarea setului de draperii cu tapițeria tăbliei de la capul patului, confecționând o husă nouă pentru această.

Sursa foto:  pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Acum ca am ajuns si la partea cu perdelele, ma bucur ca am gasit acest articol deoarece chiar ma ajuta la achizitia acestora. Nu ma prea pricep la perdele doar ca stiu ca sunt bune pentru ca lasa sa intre lumina in casa si totodata te feresc de privirile curioase. Acum voi stii sa le si asortez :) Multumesc!

Leave A Reply