Farmec pentru exteriorul casei tale

0

Fie că ai o casuță de vară care are nevoie de mai multă dragoste și atenție, sau o casă în stil colonial căreia ai vrea să îi oferi puțin mai multă personalitate, să te decizi asupra schimbărilor exteriorului casei tale poate fi ceva complicat.

exteriorul casei

Este important să nu impui un stil nepotrivit casei tale, dar îmbunătățirile aduse exteriorului pot aduce farmec casei tale.

1. Optează pentru o intrare acoperită

O intrare acoperită este bine-venită când încerci să intri în casă pe timp de furtună, dar chiar mai important de atât, având în vedere scopul nostru, o intrare acoperită face minuni în ceea ce privește farmecul casei tale. O verandă mică acoperită cu un fronton se potrivește cu casele în stil colonial și este de ajuns pentru a oferi un aspect bine definit intrării. Intrările acoperite se potrivesc și căsuțelor de vară.

Citeste si: Toamna pe terasa ta

2. Atârnă un felinar

Adaugă profunzime și un aspect bine definit fațadei cu ajutorul sistemului de iluminat potrivit. Un felinar cu gaz, tradițional, arată bine lângă locuința ta de la țară( modernă sau nu), cea în stil colonial sau altei case cu arhitectură tradițională.

3. Schimbă ușa

O ușă diferită poate avea un efect puternic. Alege o ușă care are panouri din sticlă. Sticla luminează o fațadă întunecată. Caută o ușă care se potrivește cu stilul arhitectural al casei tale, dar mai bine detaliată, cu o construcție mai solidă sau care permite să treacă unei cantități mai mari de lumină decât o făcea ușa ta precedentă.

Citeste si: Idei pentru gradina visurilor tale

4. Adaugă pervazuri cu flori

Cu toții știm că pervazurile cu flori sunt pline de farmec. În loc să pui niște pervazuri vechi, găsește timp pentru a găsi un pervaz pentru flori care se potrivește stilului casei tale, și vopsește-l sau finisează-l pentru a se potrivi mai bine. Efortul în plus va fi răsplătit, căci pervazurile servesc pe post de elemente arhitecturale.

5. Instalează o poartă

Un zid mic sau un gard de lemn, în combinație cu o poartă din lemn sau metal pot face ca exteriorul casei tale să fie unul mai prezentabil. Dacă acestea sunt acompaniate de peisaje frumoase de o parte și de alta a porții, va bate și mai mult la ochi, făcând ca până și o curte mică să arate mai mare.

Citeste si: Gradina misterioasa

6. Plantează un arbore

Un arbore care crește în dreptul porții este incredibil de fermecător, mai ales când este acompaniat de trandafiri sau alte plante agăţătoare cu miros frumos. Fă loc pentru niște sisteme de iluminat lângă plantele din jurul arborelui pentru a obține un efect magic pe timp de noapte.

7. Renovează aleea

Aleea este o piesă de exterior pe care nu o observi- dacă este în condiție bună. Dar dacă aleea ta este deteriorată sau nu se potrivește cu stilul casei tale, aceasta poate pune bețe-n roate farmecului acesteia. Cărămida, zidul sau betonul colorat, toate pot face ca aleea ta să fie una frumoasă și rezistentă.

Citeste si: Casa primitoare se cunoaste de la intrare

8. Decorează ușile garajului

Dacă ușile garajului tău se pot vedea din stradă, atunci ele ar trebui să se potrivească cu arhitectura casei tale cât de mult posibil. Să să vopseşti uşa garajului pentru a se potrivi cu restul casei tale și să adaugi un sistemul de iluminat similar cu cel folosit la intrare pot face o diferență mare. Pentru o investiție mai mare, poți lua în considerare schimbarea ușilor garajului sau instalarea unei pergole deasupra acestuia.

9. Alege acoperișul corect

La fel ca și aleea, acoperișul este unul dintre lucrurile pe care nu le observi atunci când arată bine- dar când arată rău, arată rău de tot. Dacă ai în plan să instalezi un nou acoperiș casei tale, aspectul practic este pe primul loc, în mod firesc. După ce ai exclus din opțiuni, până ai ajuns la câteva pe care ți le poți permite, merită să discuți cu un designer sau un expert în culori pentru a putea alege materialul și nuanța potrivite stilului și culorii casei tale.

Citeste si: Cat de important este garajul

 

Sursa foto: tab62 – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply