Gradina misterioasa

0

Hai să vedem cum putem adăuga puţin mister grădinii noastre, şi în acest fel, să creăm un spaţiu la care musafirii noştri se vor gândi cu plăcere să se întoarcă.

Iată ce trebuie să faci pentru o grădină misterioasă:
Înlocuieşte poarta grădinii. Psihologii ne spun că avem la dispoziţie mai puţin de un minut pentru a ne face o prima impresie la un interviu sau atunci când facem cunoştinţă cu cineva. Acelaşi lucru se aplică şi grădinii. Aşa că , prima impresia va fi la intrarea în grădina.
Sunt multe moduri de a-i invita pe musafiri în grădină. Dar gardul de fier forjat deşi este util, nu-i va face curioşi despre ce s-ar putea află dincolo de el. Investeşte sau caută nişte uşi vechi, din cele ce vor crea un impact emoţional şi care vor stârni curiozitatea.
În cazul în care grădina ta nu este îngrădită şi nu ai nevoie de uşi sau porţi, atunci poţi planta un copac la intrare pentru a stabili clar o delimitare a spaţiului.

Îmbrăţişează umbra. Misterul îşi face cu greu apariţia în timpul zilei. În schimb îşi face apariţia uneori în umbră, lăsând la vedere doar bucăţi provocatoare din grădina ta. Mulţi grădinari şi mulţi specialişti în iluminat exterior, se fac vinovaţi de a favoriza lumina, în loc să accepte lipsa ei.
Lumina de dimineaţă produce umbre vagi, pe când cea de după amiază umbre bine structurate şi mult mai ascuţite. În funcţie de efectul pe care îl doreşti, amplasează plantele în aşa fel încât lumina şi umbra să aducă grădinii tale misterul de care are nevoie.

Ferestre în grădină. Limitând câmpul vizual nu faci decât să adaugi mister şi să îi faci pe vizitatori să se întreb “oare de ce este aici această fereastră?” Poţi să faci o astfel de fereastră decupând într-un zid sau gard din grădina.

Stratifică-ţi grădina. Anumite plante pot fi folosite pentru a crea impresia de adâncime şi mister.
Dacă blochezi parţial o vedere cu frunzele curgătoare ale unei plante adaugi de fapt interest şi puţină dramă peisajului.

Crează o destinaţie clandestină. Orice expediţie care se respectă are o destinaţie, la fel şi o grădina. Încearcă să amenajezi un loc de băut ceaiul undeva la capătul unei poteci din dale, ascunsă între cregile unui copac.
Exact la fel că în viaţă, destinaţia nu este uşor de zărit din punctul de plecare. În asta stă misterul.

 

Sursa: www.houzz.com

Sursa foto: dobri71 – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply