Ghivece suspendate. Cele mai bune alegeri

0

ghivece suspendateDaca ai o gradina mica, sau doar un balcon solutia sta in ghivece suspendate. Solutia este foarte buna si pentru decorarea gradinilor si este primul pas catre o gradina verticala.

Citeste si: Alegerea ghivecelor pentru plante

Dincolo de cateva amanunte intre ghivece suspendate si cele asezate la sol nu este nici o diferenta. In plus cu ajutorul acestor ghivece suspendate ai o modalitate interesanta de a exploata spatiul pe inaltime oferind gradinii, balcoanelor si teraselor poasibilitatea unui decor … altfel.

Aceste ghivece suspendate se pot agata oriunde. Tine minte ca sunt o solutie buna chiar si pentru interior, nu doar in spatiul exterior, atata vreme cat vei folosi ghivece care sa nu permita scurgerea apei si vei alege cu putina atentie plantele.

Citeste si: Totul despre ghivecele pentru plante

In bucatarie si in baie solutia oferita de aceste ghivece suspendate este excelenta. In spatiul exterior aceste ghivece suspendate elibereaza spatiul la sol, fara a te priva de bucuria de a avea flori si plante.

Ghivece suspendate (2)Ghivecele suspendate vin si cu avantajul estetic oferit de plantele curgatoare. Acestea sunt solutia ideala mai ales pentru pereti atata vreme cat vei fixa ghivecele de un brat care sa permita plantelor/florilor sa se dezvolte egal.

Cele mai bune ghivece suspendate sunt cele cu lanturile de prindere detasabile. Exista o varietate de solutii si tot ceea ce trebuie sa faci este sa alegi modelul potrivit cu decorul general din gradina sau din balconul tau. Inventivitatea si imaginatia isi gaseste in aceste ghivece suspendate un loc bun de manifestare. Le pot face din sticle de plastic, poti sa folosesti suport de lemn sau metal, le poti picta si asa mai departe, limitele fiind impuse doar de marginile creativitatii tale.

Citeste si: Plante care rezista la frig

Pentru plantele din ghivece suspendate ai nenumarate alegeri. Ideale sunt plantele care suporta soarele, care rezista la uscaciune si care sunt rezistente la vand si curenti de aer. Cele mai comune flori plantate in ghivece suspendate sunt petuniile (sunt disponibile in numeroase culori si sunt usor de intretinut) si muscatele curgatoare (sunt usor de intretinut, sunt rezistente, iar pentru efecte maxime, alege muscate de culori diferite), dar la fel de potrivite sunt si clematite si iedera pitica. Pentru ghivece suspendate ai nevoie de flori colorate, care raman inflorite cat mai mult timp. Le poti combina, dar ideal este sa folosesti un singur tip de planta.

Ghivece suspendate (3)Alte plante ideale pentru ghivece suspendate sunt:

Begonii – exceptional de frumoaseau multe culori si sunt extrem de rezistente si sunt foarte potrivite pentru ghivecele suspendate. In plus sunt atat de usor de intretinut incat oricine le poate ingriji cu rezultate excelente.

Citeste si: Cele mai frumoase ghivece de flori

Campanula – nu este neaparat o planta pentru ghivece suspendate, dar este foarte frumoasa, rezistenta si usor de ingrijit. Campanula este ideala pentru o gradina rustica, plina de culoare si farmec.

Sangele voinicului – ideala pentru ghivecele suspendate, are flori viu colorate si ramane inflorita pe tot parcursul verii. In plus are flori de culori diferite. Iubeste soarle si nu are nevoie de apa in fiecare zi, ceea ce o face ideala pentru ghivece suspendate.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net / hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply