Cat de important este garajul

0

garajulAtunci cand cauti o casă, sau poate chiar o construesti, e important să iei în considerare şi existenţa unui garaj. Eşti dispusă să plăteşti mai mult pentru o casă, sau o construcţie, cu garaj?

Pentru a-ţi răspunde singură la această întrebare este bine de văzut exact care sunt criteriile de alegere ale unui imobil – în cazul acesta o casă.

Cumpărătorii sunt interesaţi de 5 amănunte atunci când doresc să achiziţioneze o casă:
Pe primul loc este suprafaţa casei şi evident numărul de camere, direct proporţional cu numărul membrilor familiei.
Bucătăria ocupă locul doi, pentru că, aşa cum ştim, este camera în care se desfăşoară cele mai multe activităţi.
Urmează în clasament dormitoarele şi numărul băilor, de preferat, cele din urmă în număr cât mai mare. Se pare că niciodată nu avem suficiente băi în casă.
Pe ultimul loc se află spaţiul de depozitare, în care intră cămara, spălătoria, beciul şi garajul.

Acestea fiind spuse, să revenim la întrebarea iniţială: cât de important este garajul?

Din câte am înţeles, preţul casei este mai mare atunci când există şi un garaj în dotare. Evident, este normal, atâta timp cât terenul pe care este construit valorează ceva, şi să nu uităm de materialele de construcţie. În acest caz, garajul trebuie văzut ca o investiţie. Dacă vei vrea vreodată să vinzi casa, atunci va fi justificat un preţ ridicat de vânzare care să includă şi garajul. Cu alte cuvinte, garajul ridică valoarea casei.

În funcţie de posibilităţile financiare, se poate alege o casă ce dispune de garaj pentru două maşini, sau se poate construi, dacă este nevoie.

Garajul nu trebuie să fie exagerat de mare. Cel mai important este să încapă maşina, iar dacă mai rămâne ceva loc în plus, cu atât mai bine. Utilează-ţi garajul pe cât de mult posibil, nu trebuie să-i lipsească lumina şi aerisirea. Uşa din exterior asorteaz-o cu tencuiala casei. Garajul trebuie încorporat în arhitectură imobilului, nu arată bine dacă face notă discordantă.

Garajul este şi spaţiu de depozitare.

În cazul în care ai un garaj spaţios, îl poţi amenaja cu dulapuri şi spaţii de depozitare pentru scule, haine vechi şi poţi monta pe pereţi cârlige de care să agăţi bicicletele.

Ai grijă însă ca nu cumva garajul să devină o magazine plină de vechituri. Triază cu grijă lucrurile pe care doreşti să le depozitezi şi nu uita să fii ordonată. Nu depozita nimic pe jos, pune totul în cutii sau în sertare. Dacă eşti ordonata de la început vei economisi foarte mult timp atunci când cauţi ceva anume.

Montează detector de fum în garaj, nu strică să fii prevăzătoare şi nu costă mult.

Şi un ultim sfat – accesul în garaj să se facă prin casă. Pe timp de iarnă eviţi să ieşi din casă pentru a ajunge la maşină. La fel şi în cazul în care ţi-ai depozitat în garaj instalaţia de beculeţe pentru brad, accesul în garaj prin casă te va salva de o tură nedorită prin zăpadă.

Amenajează şi îngrijeşte garajul în acelaşi fel cum amenajezi şi îngrijeşti restul casei.
Dacă si tu consideri că este important să avem garaj, lasă-ne un comentariu şi spune-ne cum l-ai organiza.

 

Sursa: garages.about.com

Sursa foto: Photographee.eu – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply