Alternative de decorare a soclului casei

0

Finisarea exterioară a unei case devine importantă atunci când vă doriți să ieșiți din tipar. Soclul este expus umidității și înghețului, razelor UV și acțiunii apei, și din această cauză este important să fie protejat. Soclul poate de asemenea contribui la aspectul estetic al clădirii, prin decorare cu diverse materiale. Majoritatea imobilelor sunt doar zugrăvite la exterior, pe soclu, cel mult beneficiind de o tencuială specială.

Soclul casei poate aduce casei un aer cochet și atipic prin intermediul materialului folosit pentru a-l decora. Pentru decorarea soclului, vă prezentăm câteva variante: piatră naturală, cărămidă aparentă,  sidingul din polimeri și tencuiala mozaicată.

Citeste si: Modele de case de lemn si piatra

Piatra naturală este cea mai veche soluție pentru decorarea soclului, o soluție ecologică, rustică și elegantă. Piatra naturală se pretează pentru orice tip de clădire, gard sau soclu de casă. Folosind piatră naturală pentru a decora soclul casei vom acoperi două necesități de bază în amenajările de interior și exterior: crearea atmosferei specifice și impactul vizual plăcut. Formele neregulate, contururile aleatorii și alternanța culorii fac atractivă o zonă placată cu piatră naturală. Este foarte important de știut că piatra naturală vine într-o paletă generoasă de nuanțe și texturi și poate oferi casei dumneavoastră o notă particulară de bun gust, căldură și confort.

Citeste si: Modele de case 2014

ID-10055067Cărămida aparentă este o altă soluție clasică pentru decorarea soclului casei. Cărămida aparentă rezistă foarte bine solicitărilor exterioare, iar stratul subțire al adezivului (3-5 mm) nu constituie o barieră împotriva vaporilor. Difuzia este permisă deoarece rosturile reprezintă un procent mic din suprafața totală placată iar mortarul pentru cărămida aparentă are un coeficient de difuziune a umezelii suficient pentru a lăsa stratul să respire. Cărămidă aparentă are o greutate mai mică decât piatra naturală și nu necesită o fundație specială, se pretează pentru diverse amenajări exterioare și simplitatea materialului cât și a aspectului vizual creat ajută la armonizarea decorațiunilor exterioare ale casei. Este important de știut că adezivii pentru cărămidă aparentă nu sunt proiectați să reziste la umezeală, îngheț-dezgheț și temperaturi mari, iar rosturile le oferă protecția necesară pentru o durabilitate crescută în timp.

Citeste si: Casa de lemn la cheie

Sidingul din polimeri ajută la realizarea unor finisaje foarte precise, cu texturi aglomerate. Un avantaj important al sidingului din polimeri este reprezentat de faptul că vine sub formă panelata și astfel se salvează mult timp la montaj. Sidingul decorativ se comercializează într-o gamă largă de culori și modele, dar este important de știut că nu permite fundației să respire la fel de bine cum face cărămida aparentă și piatra naturală. Este într-adevăr o variantă nu foarte costisitoare, care vă ajută să obțineți un finisaj aparte cu costuri reduse atât ale materialului cât și ale manoperei. Montarea sidingului din polimeri este cu mult mai ușoară decât în cazul pietrelor naturale, cât și în cazul caramidei aparente.

ID-10055161Dacă îl îngrijiți corect, acest tip de placare poate avea o durată de viață de peste 50 de ani. Îngrijirea și întreținerea soclului decorativ din polimeri se face foarte simplu, cu apă și detergent; o idee foarte bună este folosirea unui aparat de spălare cu presiune, procedeu care vă va ușura treaba. Un dezavantaj al polimerului este că nu imită foarte fidel piatra naturală sau cărămida și că este foarte sensibil în cazul în care este montat greșit, pentru că apa poate pătrunde foarte ușor în spațiul dintre placa de siding și peretele casei, favorizând apariția igrasiei și a mucegaiului.

Tencuiala mozaicată este un produs care este fabricat pe bază de dispersii de rășini acrilice, particule de cuarț și aditivi speciali. Cuarțul vine în granulație de 1,2-1,8 mm, în diverse nuanțe. Tencuiala mozaicata oferă o protecție mecanică deosebită, rezistă la acțiunea microorganismelor (mucegaiuri și alge), este de asemenea rezistentă la șocurile mecanice și la intemperii și se curăță ușor. Este impermeabilă și se usucă în 24 ore de la aplicare; un alt avantaj este că aderă foarte bine la suport și în același timp permite o bună difuzie.

Citeste si: Casa mica este casa viitorului

Este important ca atunci când alegeți o variantă de decorare a soclului să vă stabiliți prioritățile și să alegeți ce vi se potrivește mai bine, ținând cont de asemeni de caracteristicile tehnice ale produselor.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply