7 reguli de bază pentru amenajarea locuinței

2

Regulile sunt pentru nespecialiști în ale decorațiunilor interioare: sunt extrem de practice, simplu de aplicat și te vor ajuta atât la aspectul general al casei tale sau al camerei, dar și la organizare și la amenajare, în general.

1. Grupează întotdeauna obiectele de mobilier în număr impar. Regula este valabilă și pentru obiectele de decor atunci când sunt mai multe (3-5-7). Un tabloru mare poate sta singur pe perete, dar evita sa agati un tablou mic pe un perete mare. O sa fie ca musca in lapte. Asimetria este la fel de importanta ca si simetria in amenajarile interioare, dar niciodata nu trebuie combinate. Daca alegi simetrie, trebuie sa o respecti in toate detaliile, iar daca mergi pe asimetrie aceasta trebuie sa fie litera de ordine. Un decor modern este perfect pentru o amenajare asimetrica, in timp ce un decor clasic este potrivit unei amenajari simetrice.

Citeste si: Cum amenajezi coltul de lectura 

2. Nu folosi niciodată mai mult de două perechi din același set în aceeași cameră. Indiferent despre ce set este vorba: covoare, perne, obiecte de decor, dar și scaune (cele din jurul mesei).

3. Nu vei știi cum arată o oglindă în casă până când nu o agăți de perete. Deci cea mai bună soluție este să o incerci. Conteaza esențial și forma ei, și locul ferestrei în raport cu oglinda și ce se află pe peretele din fața oglinzii. Ideal este sa asezi oglinda pe peretele opus ferestrei, de preferat pe aceiasi parte cu usa. Nu este recomandat ca atunci cand intri intr-o camera sa vezi in primul rand imaginea ta in oglinda.

Citeste si: Cel mai frumos dormitor mic. Toate detaliile

4. Alege vopseaua pentru pereți ultima, dupa ce stabilesti cu certitudine culoarea mobilierului tapisat, al covorului si perdelelor.

5. Nu vopsi niciodată o cameră într-o anumită culoare până când nu ai stat cu un carton de un metru pătrat vopsit în culoarea respectivă agățat pe perete timp de 24 de ore, ca să-ți dai seama dacă suporți sau nu culoarea respectivă! Este o regula de bază pentru decorarea casei!

decorarea casei

Citeste si: 6 idei de culori pentru dormitor

6. Camerele vopsite în nuante de bej sunt superbe în lumina, dar seară sunt foarte triste. Le poți lumina cu accente de culoare foarte îndrăznețe în nuanțe tari și cu lumină dulce, galbenă. Foloseste ca accent de culoare rozul intens, verdele aprins, galbenul solar si accente de detaliu argintii.

Citeste si: Biblioteca moderna. Cartile integrate in decorul camerei

7. Un obiect, o piesă de mobilier sau orice alt detaliu din casă care nu a fost folosit trei luni, trebuie dat afara din casă, este una dintre cele mai bune reguli pentru decorarea casei. Nu ezita sa elimini piese de mobilier care nu-si gasesc rosutl, care nu au utilitate reala sau care pur si simplu incurca locul. Ia in calcul un alt loc pentru ele inainte de a te debarasa de ele.

 

 

 

Sursa foto: pixabay.com, unsplash

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

Leave A Reply