Cel mai frumos dormitor mic. Toate detaliile

1

Să amenajezi un domitor mic este o provocare, dar să faci într-o cameră mică, cel mai frumos dormitor mic este o adevarată reusită. Camera în care a fost realizat cel mai frumos dormitor mic are doar puţin peste 15 mp, este mai mult lungă decât lată, dar are avantajul unei ferestre foarte mari care acopera mai mult de jumatate din pereţele lung.

Citeste si: Cel mai frumos dormitor. Solutii simple

Un alt amanunt esenţial care face din acest dormitor, cel mai frumos dormitor mic este podeaua, deşi se vede doar puţin din ea, parchetul de stejar, lăcuit într-o nuanţă închisă dă volum spaţiului şi contrastează cu pereţii albi. Un alt amanunt care compensează lipsa pieselor de mobilier, reduse la strictul necesar, dar fără să încarce camera (foarte mică), dar care dă un aer special, aproape opulent pentru acest cel mai frumos dormitor mic sunt elementele de decor de pe pereţi. Au fost realizate din gips şi s-au folosit mulaje. Deaspura tăbliei patului este o ramă bine lipită de perete îmbăcată în mătase cu model, aceeaşi din care este făcută şi cuvertura de pe patul matrionial, ceva mai îngust decât normal.Cel mai frumos dormitor mic

Citeste si: Idei de amenajare pentru un dormitor mic

Un secret din culisele acestui cel mai frumos dormitor mic: rama respectivă se poate înlocui cu o varianta de rezervă, cu alt model, tot pe alb, la fel cum există şi o cuvertură pereche.

În acest cel mai frumos dormitor mic s-a ales un covor persan alb cu model fin negru şi noptiere zvelte cu picioare lungi pentru a nu încărca vizual spaţiul. Locul ei este personalizat cu flori şi pentru a se păstra echilibrul dulce adus de simetrie s-au folosit lampi de noapte identice. Cele cateva detalii pal galbene (abajururile, rama fotografiei si draperia) sunt culoarea de accent din dormitor, redusă la minimum pentru a păstra aspectul imaculat alb, pentru acest cel mai frumos dormitor mic.

Citeste si: Sfaturi utile cand alegi mobila pentru dormitor

A fost exclusă orice altă piesă de mobilier, cu excepţia unui sifonier clasic, mare, al cărui volum este redus virtual de oglinzile mari care dau spaţialitate locului îngust. Pozitionate exact în faţa ferestrei aceste oglinzi imbogăţesc lumina din cameră şi dau stralucire metalică mătăsii folosită în abundenţă.

Aerul opulent din aceste cel mai frumos dormitor mic este definitivat de lampadarul mare şi perdeaua de voal care acoperă un perete întreg. Draperia este şi ea un detaliu care îmbogăţeşte cromatic încăperea şi îndulceste austeriatea albului în exces, alb care este temperat şi de podelele închise la culoare şi de modelul fin din convor.

Citeste si: 6 idei de culori pentru dormitor

În loc de final, despre acest cel mai frumos dormitor mic se poate spune că nu a fost omis nici un detaliu, că îmbinarea pieselor din cameră este perfectă, iar materialele alese dau strălucire, intimitate şi o extraordinară eleganţă acestui decor perfect, din cel mai frumos dormitor mic.

Sursa foto: Guliver/Thinkstock

 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Dormitorul este superb. As vrea sa stiu de unde pot cumpara mobila si decoratiunile. Multumesc.

Leave A Reply