Cel mai frumos dormitor. Solutii simple

0

Exista multe solutii pentru amenajarea unui dormitor, dar din anumite puncte de vedere acesta este cel mai frumos dormitor. Este amenajat intr-un apartament de doua camere, in camera cea mare.

Cel mai frumos dormitor (1)

Cei doi tineri care locuiesc aici si care au amenajat interiorul au facut rocada pentru ca au vrut un domitor spatios si confortabil. In plus acesta avea deschidere catre un balcon mare, care este o bucurie in diminetile perioadei calde din an si locul cel mai bun de relaxare. Cel mai frumos dormitor, asa cum il consideram noi, are si un generos spatiu de depozitare, solutie pe care camera mare in care a fost amenajat, o permite. Un perete intreg, din podea pana in tavan, a fost organizat ca dulap. A fost compartimentat cu placi de gips-carton si inchis cu usi. Adancimea lui este de un metru si jumatate, iar in acest fel, fara ca cel mai frumos dormitor sa piarda spatiu, a fost amenajat un exceptional spatiu de depozitare mai mult decat suficient pentru cei doi.

Citeste si: Idei de amenajare pentru un dormitor mic

Cel mai frumos dormitor (2) - CopyPiesele de mobilier in cel mai frumos dormitor au fost reduse la strictul necesar fara a face rabat la confort si estetica.

Ferestrele si usa de acces in balcon se afla in spatele unei perdele mate si fine, dublate de o draperie pe inele perforate direct in material. In felul acesta galeria a fost taiata de pe lista si inlocuita cu o bara nichetala simpla.

Covorul din cele mai frumos dormitor a fost asezat doar in partea feminina a camerei, unde a fost organizat si un colt de relaxare. Cel mai frumos dormitor a fost impartit in doua. O parte feminina, spre fereastra, si una masculina, in cealalta jumatate. Fotoliul futurist a fost cea mai importanta inevstitie, dar a dat incaperii un aer modern si sofisticat.

Al doilea element de decor cu rol multifunctional din cel mai frumos dormitor este toaleta lunga si ingusta. Spatiul are multiple utilizari. Poate sa fie birou, toaleta pentru machiaj sau pur si simplu un spatiu de depozitare util in cele mai variate situatii. Oglinda completeaza aceasta zona, iar rama alba si sofisticata a dat greutate si stil pentru intreaga camera.

Citeste si: Sfaturi utile cand alegi mobila pentru dormitor

Cel mai important element in cel mai frumos dormitor este, evident patul. Este facut de comada pe o structura de lemn imbracata in stofa. Tablia patului este o placa de lemn tapisata si imbracata intr-o panza groasa gri, aceasta fiind si culoarea dominanta a camerei. Daca tot a venit vorba despre culoare sa spunem ca au fost pastrate culorile neutre din frumoasa camera mica, a doua camera a apartamentului, accentele de culoare fiind pentru acest cel mai frumos dormitor roșu in cateva nuante.

In ceea ce priveste podelele s-a renuntat la parchet care in orice formula ar fi adus un aer prea sobru pentru incapere si au fost preferate podelele din lemn de brad geluit si lacuit, podele care au fost lasate libere in jumatate de camera, in partea masculina din cel mai frumos dormitor.

Peretii au fost lasati si in aceasta camera liberi, fara nici un fel de elemente de decor,  au o tenta usor gri, iar in cazul domitorului s-a renuntat la adausul se material reflectorizat astfel ca acestia au ramas in zona neutralitatii absolute.

Citeste si: 6 idei de culori pentru dormitor

Cel mai frumos dormitor (1) - CopyRestul detaliilor care au avut rolul de a imbraca si personaliza camera au fost si ele pastrate la un nimel minim. Corpurile de iluminat personalizeaza incaperea, iar veioza cubica din zona masculina a echilibrat spatiul, din punct de vedere cromatic, cu fotoliul. Cele doua aplice asezate deasupra mesei de toaleta au rolul de a aduce o sursa de lumina in plus in cel mai frumos dormitor, dar si acela de a delimita spatiile din cel mai frumos dormitor.

Solutiile aplicate in cele doua camere, dar si pastrarea pieselor de mobilier la limita minima, precum si inversarea rolului celor doua camera a facut ca decorarea si amenajarea celor doua camere sa fie nu doar foarte simpla, dar si foarte ieftina. Si asta in conditiile in care cele doua incaperi arata absolut minunat, sunt parctice si functionale.

Sursa foto: ©mariesacha/Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply