De ce trebuie un proiect de casa, cand iti faci casa

0

proiect de casă (1)Există ideea că oricine se pricepe să facă o casă, dar cu toate acestea dacă ai în plan să-ți faci o casă află ca ai nevoie de proiect de casă, nu pentru că acest proiect de casă ar fi vreun moft ci pentru că doar așa o să-ți faci, cu adevărat casă.

Citeste si: Mansardarea unei case vechi. 4 detalii esentiale

Oricât te-ai documenta și oricâtă experiență ai avea în construcții, un proiect de casă, unde să intervină ochiul, mintea, imaginația și cunoștiințele unui arhitect este obligatoriu. O soluție rapidă și ieftină este să iei un proiect de casă gata făcut, dar aesta nu se va potrivi niciodată cu nevoile tale reale, iar casa ta nu o să fie niciodată casa din vis.

Citeste si: Proiecte de case economice

Un proiect de casă făcut pentru nevoile tale reale o să găsească soluții la cele mai complicate probleme, iar imaginea finală a casei tale va fi plină de personalitate. Un proiect de casă este cel care face diferența între o casă și un cămin!

proiect de casă (3)

Citeste si: Proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare

Iată câteva argumente care arată de ce ai nevoie de un proiect de casă, când îți faci casă.

Construcția unei case este legală numai în baza unui proiect de casă. Există zone unde acesta trebuie avizat de o comisie de specialiști, pentru că sunt impuse anumite standarde de înălțime, aspect sau sunt elemente de siguranță suplimentare pe care un proiect de casă le include.

Citeste si: Casa la rosu sau casa la gri? Cea mai buna alegere

proiect de casă (2)Proiectul de casă poate însemna o investiție în sine, care poate ajunge la 5-15% din prețul casei, dar pe de altă parte, proiectul de casă este una din garanțiile unei construcții solide, rezistente, adaptate la solul și la mediul în care urmează să fie ridicată casa. Una peste alta un proiect de casă te poate scuti de cheltuieli mari, neprevăzute atât în timpul lucrărilor de construcție, cât și ulterior.

Citeste si: Proiecte de case mari cu mansarda

Un proiect de casă vine cu soluții tehnice, deseori economice, ecologice sau care sporesc eficiența casei, atât în ceea ce privește suprafața locuibilă, cât și în ceea ce privește siguranța și rezistența, dar și eficiența termică a casei. Prociectul de casă este cel care impune anumite materiale pentru casă aceasta fiind gândită ca un tot unitar. Nu poți face o casă cu etaj fără ca fundața casei să suporte etajul, de exemplu, iar acestea sunt detalii pe care le poate stabili cu precizie și eficient, numai proiectul de casă.

proiect de casă (4)Citeste si: Proiectul de arhitectura. Care este pretul corect

Un proiect de casă bine realizat stabilește cu precizie cantitatea de materiale care urmează a fi folosită. Deci, constructorul nu poate cere suplimente de materiale! Cu alte cuvinte nu te poate păcăli și vei cunoaște exact care sunt costurile de construcție. Un proiect de casă făcut corect și bine poate aduce, și din acest punct de vedere importante economii pentru că un proiectant bun va optimiza soluția și costurile pe care le implică.

Citeste si: Proiecte de case duplex

Un proiect de casă permite vizualizarea conceptului și se pot luă decizii de transformări. Este mai ieftin să schimb pe hârtie sau calculator decât să dărâm ziduri! Un proiect de casă poate fi bine controlat și gestionat că aspect general, concept, finisaje și din punct de vedere estetic.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply