Proiecte de case duplex

0

Daca mergi pe variante de proiecte de case duplex primul mare beneficiu este ca vei suporta un pret mai mic pentru teren, untilitati si vei avea mereu aproape o alta familie. Daca ai noroc de vecini buni, o parte din dezavantaje au disparut si te poti bucura impreuna cu ei de gradina si de spatiul verde din jurul casei. Poate faceti si o gradina de zarzavat impreuna.

case duplex

Dar daca vecinii iti dau de furca ai identificat una din problemele care vin la pachet pentru case duplex.

Citeste si: Proiecte de case traditionale romanesti

In principiu exista doua variante de case duplex. Casa in oglinda, una langa alta sau spate in spate, si casa cu doua nivele, fiecare nivel ocupat de o familie.

Cele doua familii au in comun peretii casei conform proiectului de case pe verticala sau pe orizontala. Casele dulpex au cai de acces separate, casele fiind, in principiu complet separate, dar au in comun accesul la utilitati si, posibil calea de acces si terenul. In cazul spatiului verde si acesta se poate imparti si separa intre cei doi proprietari.

Avantaje clare la proiecte de casa duplex

Pretul pentru o casa duplex poate fi cu pana la 30-40% mai mic decat al unei case clasice, deoarece se folosesc materiale mai putine, terenul este mai mic, deci costurile de realizare sunt mai mici.

Citeste si: Proiecte de casa fara etaj

Casa duplex te ajuta sa faci economie la utilitati deoarece spatiul de incalzit si luminat este mai mic, iar un perete este lipit de vecini, deci poti profita de adapostul si caldura provenita de la ei.

Apropierea si impartirea unui spatiu cu alta familie iti asigura securitatea casei, cat timp esti plecat de acasa. In plus, operatiunea de udare a plantelor din gradina ta o poate face si vecinul.

Citeste si: Locuinţe ecologice la preţuri mici

proiect-duplex-d5011-interior-2-520x316Pretul relativ mic al unei case duplex te poate determina sa cumperi intreg duplexul si sa revinzi cealalta jumatate cu un pret mai bun, astfel incat sa iesi in castig.

Dezavantaje pentru casa duplex

Imparti casa cu o alta familie, chiar daca in fapt fiecare are spatiul sau strict. Este ca la bloc, dar ai avantajele unei case pe pamant.

Pierzi o parte din intimitate. Petrecerea in gradina o faci fie cand sunt vecinii plecati, fie ii inviti si pe ei, mai ales daca aveti gradina in comun.

Citeste si: Locuinţe ecologice la preţuri mici

Proiectele de case duplex au, de obicei, marimea unor apartamente, deci vei beneficia de un spatiu mic.

Sursa foto: trade-construct.ro / magazinuldeproiecte.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply