Curatenia, o joaca de copil!

0

Curățenia, o joacă de copil dar numai dacă vei lua seamă la sfaturile noastre! Sunt zeci de sfaturi legate de curățenia din casă, unele sunt uitle, altele nu, dar aceste trei secrete (trei sfaturi) sunt garantate și dau rezultate. Le știu de la mama, iar la mama acsa la orice oră din zi și din noapte lingi miere, cum se spune, deși eu nu știu când face mama curat în casă.

Aruncă MEREU ce nu mai e bun! Este cea mai bună, cea mai simplă și cea mai rapidă cale de a face și de a menține curățenia. Nu face depozite de pungi, cutii, sticle, nu păstra lucrurile inutile, hainele demodate sau pe care nu le mai porți, nu păstra nimic ce nu folosești. Descotorosește-te fără nostalgii sau regrete de lucruri inutile precum hainele mici, ziare vechi, aparte stricate pe care ”le vei repara” s.a.m.d. Dacă poți, reciclează, donează, modifică, dar nu păstra niciodată lucruri inutile. Regula este valabilă pentru toate camerele, dar mai ales pentru cămară și bucătărie. Se spune că ce nu ai folosit vreme de șase luni trebuie să plece din casă și teoria asta este foarte adevărată și, mai ales, utilă.

Fă curățenie puțin și des. În fiecare zi poți pune la punct ceva din casă. Oglinda din baie, praful din casă, dulapul cu vase, aragazul. Nu toate dintr-o data, ci fiecare pe rând în altă zi. Făcute constant aceste trebuie nu vei face un efort prea mare și nici nu-ți vor consuma timp, iar casa se menține curată și în bună ordine. O altă bună strategie este să pui lucrurile la loc, din mers. Strânge rufele murdare dimineața înainte de a pleca de acasă când te pregătești de plecare. Poți apăsa pe un buton și le găsești spălate. Udă florile când bei cafeaua și sterge praful când vorbești cu mama sau cu amica ta la telefon. Nu pleca într-o cameră din casă fără să duci ceva, fără să iei ceva sau fără să pui ceva la punct în camera respectivă. E o strategie foarte bună, iar femeile sunt mai mult decât abile la acest gen de strategie foarte eficientă.

Aerisește cât mai des! Deschide ferestrele din când în când și te vei convinge de acest lucru: aerul curat îți va inundă casă, împrospătând și cele mai ticsite colțuri. Casa în care aerul proaspăt intră, este o casă curată. În plus aerul curat se încălzește mai repede și îți dă o stare de bine.

Adaugă la toate acestea regulile care țin de programul normal de întreținere a casei. Una peste alta curățenia, o joacă de copil!

Sursa foto: pixabay

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply