Cum se lacuieste o usa

0

ID-100213825Dacă te-ai decis că ușile din interiorul casei tale au nevoie de un luciu frumos sau consideri că lacul existent deja nu mai face față, află că nu ai nevoie de un meseriaș pentru a rezolva această problemă. Urmărind pașii din acest articol, poți descoperi cum se lăcuiește o ușă fără a cheltui o avere și vei descoperi că ai îndemânare necesară pentru a rezolva asemenea treburi fără a apela la ajutor. În plus, ești cu atât mai mândru cu cât te poți bucura de un lucru frumos realizat chiar cu propriile tale mâini.

Citeste si: DIY – O sticla de plastic si pauza de joaca

Pentru ca durata de viata a ușilor din lemn să fie cât mai lungă, acestea au nevoie de protecție și întreținere specială periodică. În timp, finisajul ușilor poate suferi deteriorări majore, iar pentru a nu pierde din farmecul și frumusețea lemnului natural vopsit, este nevoie să acorzi timp și atenție îngrijirii finisajului ușii.

Înaintea lăcuirii
Este necesar să pregătim suprafața ușii ce urmează a fi lăcuită. Ai nevoie de o netezire a suprafeței care presupune șlefuirea și curățarea ușii. Lacul va fixa orice fel de impurități care există pe suprafața ușii iar orice retușuri ulterioare vor deteriora stratul de lac aplicat pe aceasta.  Deoarece lacul, ca și vopseaua, este un material inflamabil, ai nevoie de câteva măsuri de protecție înainte de porni procesul de lăcuire. Stinge orice foc deschis și evită fumatul când lucrezi cu lac. De asemenea, nu aplica lac în apropierea surselor de foc sau fierbinți. Poartă o mască de protecție cu filtru de aer și ochelari de protecție. Poartă mănuși, o bluză cu mâneci lungi și pantaloni lungi. Deschide geamurile și ușile pentru a crea o ventilație bună în cameră.

Citeste si: Cum se vopseste o usa

ID-10023673Lăcuirea propriu-zisă
Dacă dorești să lăcuiești și tocul ușii, va trebui să demontezi ușa din balamale pentru a putea ajunge în locurile mai greu accesibile ale tocului. Verifică lacul prin aplicarea unei cantități mici pe o bucată separată de lemn. Lacul ar trebui să se întindă ușor. Dacă este prea gros și sunt necesare multe pensulări pentru a fi aplicat uniform, poți subția lacul cu diluant conform instrucțiunilor înscrise de producător pe ambalaj. Instrucțiunile date de producător sunt generale. Adaptează vâscozitatea lacului încetul cu încetul în funcție de ceea ce ai tu nevoie.

Citeste si: Dulapul din bucatarie, a doua tinerete

După ce ai terminat cu tocul ușii, este momentul să treci la ușa propriu-zisă. Aplică lacul uniform și în strat subțire, acoperind întreaga lungime. Este recomandat să nu te oprești din aplicat la mijlocul lungimii pentru a preveni apariția urmelor de suprapunere. Termină întreaga lungime dacă ai nevoie de o pauză. De asemenea, deși nu recomandăm lucrurile făcute în grabă, trebuie să ții cont de faptul că lacul se usucă foarte repede comparativ cu vopseaua și trebuie să ții cont de acest lucru când lăcuiești o ușă. După uscarea lacului, folosește șmirghel pentru netezirea suprafeței. Caută unul cu microgranulație 600 deoarece este foarte fin și permite înlăturarea chiar și celor mai mici impurități. Dacă este nevoie, aplică mai multe straturi de lac urmând pașii de mai sus.

Echipa Casa si Gradina.ro

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply