DIY: Dulapul din bucatarie, a doua tinerete

0

Dulapul din bucatarieDulapul din bucatarie este una din piesele vechi care merita a doua tinerete. O poti face singur, in cadrul unui proiect DIY, iar rezultatul poate sa fie deseori mult peste asteptari. Dulapul din bucataria bunicii poate fi reconditionat si poate sa devina centrul bucatariei tale. Poate sa fie piesa de rezistenta in sufrageria din casa de vacanta sau poate sa fie una din elementele wow! din sufrageria ta moderna.

Citeste si: DIY – O sticla de plastic si pauza de joaca

Reconditionarea pentru dulapul din bucatarie este o treaba destul de complicata. Poti apela la cineva care se pricepe sau poti incerca sa faci toate acestea singur cu rabdare si cu uneltele potrivite.

Primul pas este curatarea atenta a dulapului. Daca sunt urme de carii si mucegai acestea trebuie tratate cu solutiile corespunzatoare. Ulterior trebuie curatat de toate urmele de impuritati, mucegaiuri si alte reziduri depuse in timp.

Acesta este un moment in care dulapul de bucatarie trebuie desfacut in elementele din care este compus. Scoate rafturile, detaseaza usile, sertarele si toate celelalte elemente care se pot desface. Dulapul din bucatarie trebuie curata de vopseaua originala. O poti face cu rindeaua fina sau cu smirghel. Procedura este complicata si ia timp, dar merita efortul.

Citeste si: DIY – O biblioteca din sertare

Dupa ce dulapul din bucataria bunicii a fost perfect curatat de orice urma de vopsea veche, se poate folosi chit pentru repararea crapaturilor, a ciobiturilor si a defectiunilor. Chitul trebuie bine asezat, lasat sa se intareasca, iar surplusul indepartat prin smirgheluire.

Citeste si: Lumanari decorative pentru casa si gradina

Cand toate acestea etape in reconditionarea dulapului din bucatare au fost finalizate este momentul pentru a repara elementele de feroneri, a inlocui, daca este cazul geamurile sparte si a repara balamalele. Acestea trebuie montate cu atentie, fixate cu suruburi de dimensiuni potrivite, cu atentie, pentru ca lemnul batran sa nu se crape.

Dupa aceasta etapa urmeaza vopsirea dulapului din bucatarie. Indiferent de culoarea aleasa primul strat trebuie sa fie cel de vopsea alba, cel mai bun fiind cel cu ulei, care protejeaza lemnul. Dupa uscare, fie dai a doua mana de vopsea alba, fie o vopsea colorata.

Citeste si: DIY – Un ceas de perete, altfel

In cazul nostru am lasat dulapul din bucatarie alb iar spatele l-am vopsit in albastru si asta pentru in plan aveam sa-l folosim pentru a depozita vesela alba, iar fundalul albastru a fost cea mai buna solutie pentru a le scoate in evidenta. Ca truc am folosit pentru rafturi o vopsea de un albastru pal, iar toate elementele de feronerie le-am vopsit tot in alb.

Citeste si: DIY – Suport pentru prosoape

Ceea ce a rezultat este o minunatie. Bunica este si ea incantata de dulapul din bucatarie!

Sursa foto: hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply