Cum se vopseste o usa

0

ID-10023673Deși mai costisitoare din punct de vedere al timpului consumat, activitățile casnice de tip do-it-yourself se bucură de o popularitate din ce în ce mai ridicată.

Chiar dacă pare că oamenii nu au timp, ei de fapt se ocupă destul de des de activități și reparații prin casă deoarece este mult mai rentabil din punct de vedere financiar să rezolvi singur anumite treburi prin casă. Dacă a sosit momentul să te ocupi de vopsitul ușilor, noi îți vom explica cum se vopsește o ușă de interior.

Citeste si: DIY – Suport pentru prosoape

Înainte de vopsire
Este foarte important ca suprafața pe care o vopsim să fie curată înainte de a ne apuca de lucru iar acest lucru nu este valabil doar în cazul ușilor. Trebuie să faci rost de un șpaclu pe care îl folosești pentru a răzui vopseaua care se desprinde deja de pe ușă. Dacă suprafața prezintă denivelări, va trebui să te ocupi de acest lucru în continuare. Pentru chituirea unei uși de interior, te poți folosi de aracet și ipsos. Amestecă ipsosul cu aracetul pentru a forma o pastă cât mai groasă și, folosind șpaclul, aplică acest amestec pentru a astupa crăpăturile și găurile cauzate de cojirea vopselei. Acum poți lua o pauză deorece materielul trebuie să se usuce. Apoi vei avea nevoie de o bucată de șmirghel pentru a nivela suprafața ușii ce urmează a fi vopsită. Ultimul pas înainte de vopsite, unul foarte important de altfel, presupune ștegerea ușii (și a tocului) folosind o cârpă înmuiată în diluant.

ID-100140787Citeste si: Dulapul din bucatarie, a doua tinerete

Vopsirea propriu-zisă
Pentru o singură ușă simplă de interior, ai nevoie de aproximativ 1 kg de vopsea și de diluant. Ca și instrumente, trebuie să ai la îndemână un trafalet cu tăviță și o pensulă de dimensuni medii. Peste vopseaua din cutie, adaugă circa 3 linguri de diluant și amestecă cu un băț curat sau orice alt instrument care ajunge până la fundul cutiei cu vopsea. Sub ușă, ai nevoie de niște ziare, plastic, mușama sau orice alt material suficient de mare care să asigure o podea curată chiar și după ce ai terminat de vopsit. Cel mai probabil va trebui să scoți ușa din balamale pentru a vopsi tocul acesteia. După vopsirea tocului, este timpul să te ocup de marginea ușii cu balamale. Acum poți fixa ușa la loc și te poți apuca de vopsirea ei propriu-zisă. Când folosești trafaletul, ai grijă ca stratul de vopsea să nu fie în unele zone mai gros și în altele mai subțire.

Citeste si: DIY – O sticla de plastic si pauza de joaca

După vopsire
Este foarte important să nu lași dâre de vopsea dacă vrei o ușă frumoasă. Va fi nevoie să dai și a doua mână de vopsea, ceea ce presupune că va trebui să folosești pensula în zonele unde curge vopseaua. Nu te apuca să dai a doua mână până ce prima nu s-a uscat foarte bine. Este recomandat să lași ca primul strat de vopsea să se usuce peste noapte, iar dacă timpul nu te presează, poți aștepta chiar și 24 de ore. Încăperea trebuie să fie bine aerisită pentru o uscare bună.

Echipa Casa si Gradina.ro

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply