Cum se curata argintul. Sfaruri practice

1

curăţă argintul (1)Argintul este mult folosit în casă. Fie că este vorba despre piese de decor, fie că este vorba despre vase şi tacâmuri, argintul are o notă specială, elegantă. Este important să fie curat şi stralucitor, pentru că dacă are pete şi s-a înnegrit, farmecul său dispare. iată deci, cum se curăţă argintul şi alte câteva sfaturi bune.

În primul rând trebuie spus că tacâmurile de argint trebuie spălate imediat după folosire. În plus trebuie şerse, pentru că stropi de apă le patează. Aceasta este prima regulă în privință argintăriei.

Două metode pentru a curăţa argintul

Evită soluțiile de curățat sintetice pentru că au în componența substanțe abrazive care vor atacă nu numai petele, ci și argintul. În plus conțin substanțe toxice, periculoase pentru sănătate dacă le inhalezi, prin combinaţie cu argintul. Cele mai bune soluţie sunt pastă de dinți şi fie bicarbonat de sodiu.

Citeste si: Cum cureti obiectele din metal, altele decat argitul

Pastă de dinți are agenți de curățare moderați că putere și este ușor abraziva. Aplică pastă de dinți direct pe argintărie cu o lavetă, iar pentru tacâmurile cu modele poți folosi chiar o periuța de dinți cu peri moi. Lasă pastă să acționeze câteva minute, spăla bine cu apa tacâmurile și șterge-le că să le usuci.

Citeste si: Curata rapid si bine. Trucuri si idei

Bicarbonatul de sodiu este metodă care da cele mai bune rezultate. Folosește o oală mare în care să îți încăpă toate tacâmurile. Îmbrăca-i interiorul cu folie de aluminiu și așează furculițele, cuțitele și lingurile. Acoperă cu apa caldă. Amestecă o linguriță de sare și o linguriță de bicarbonat de sodiu și pune totul în apa din oală. Acoperă cu un capac și lasă să stea astfel câteva ore sau, mai bine, peste noapte. Poți să adopți și variantă rapidă în care să pui oală pe foc și să fierbi tacâmurile în apa cu bicarbonat câteva minute. Ţine geamul deschis ca să nu inhalezi vaporii!

Citeste si: Fier forjat in dormitor. O solutie inspirata

Umezeala şi vaporii sunt cauzele principale care duc la pătarea vaselor şi obiectelor de argint, astfel ca acestea trebuie curăţate periodic. le poţi proteja dace le stergti cu puţina vaselina, după ce le speli, sau cu unulei fin. Trebuie lustruite bine. Dar şi aşa, periodic vasele de argint expuse trebuie curaţate pentru că se vor pata.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Multumesc pentru sfaturi! Am o intrebare insa: bijuteriile se curata la fel ca tacamurile? Acestea sunt mai sensibile: pot fi curatare impreuna, tacamurile la un loc cu bijuteriile?

    Inca o intrebare, mai “tehnica”: Petele negre de la suprafata argintului, sunt de oxid? Din cunostintele mele limitate de chimie, stiu ca cuprul (care se afla in aliajul argintului 925) reactioneaza cu sulful/oxigenul si apar niste pete negre la suprafat. Acele pete sunt de oxid? Multumesc in avans pentru raspuns!

Leave A Reply