Cum schimba covorul decorul dintr-o camera

0

În amenajările interioare fiecare detaliu contează, iar covorul este una din piesele principale dintr-o cameră, prin efectul general asupra camerei, pe care acesta îl are. Iată cum schimbă covorul decorul dintr-o cameră în funcție de scopul pe care îl urărești. Chiar dacă este vorba despre o piesă unică, așa cum este covorul, acesta este esențial pentru că este unul din detaliile (alături de decorațiuni și perdele) care dă echilibru planului de amenajare.

Cum schimbă covorul decorul dintr-o cameră

Citeste si: Stilul personal. Amenajari pe gustul tau

Un covor bine ales, care să corespundă atât în ceea ce privește dimensiunile, forma, culorile, modelul și materialul  din care este realizat este fundamental pentru decorațiunile interioare, iar dacă alegi soluția optimă, vei vedea cum schimbă covorul decorul din cameră.

Alege mereu un covor cu accente deschise la culoare, în tonuri neutre, cu linii simple și din materiale naturale, într-o cameră cu moblier închis la culoare. Covorul simplu este obligatoriu și în camerele cu piese de mobilier masive, și în cele clasice pentru a menține unitatea din cameră. Cele mai bune nuanțe sunt cele pastelate: crem, cafea cu lapte, alb-vanilie, tonuri dulci de portocaliu pal sau, ca variantă extremă, alb.

Citeste si: Cum scoti o incapere din anonimat cu covorul potrivit

Cum schimbă covorul decorul dintr-o cameră, dacă aceasta este mică, iar cromatica este predominant în nuanțe deschise? În aceste condiții covorul poate face un tot unitar cu restul spațiului din casă sau poate bloca fluiditatea și dinamismul încăperii în funcție de modelul pe care îl alegi. Cel mai bine pentru o cameră simplă și mică, colorată pastelat este ideal un covor cu linii geometrice groase și simple. Dacă aparent un covor într-o singură culoare pare cea mai bună alegere, află că aceasta este cu adevărat o bună soluție doar în camerele mari, mobilate cu piese compacte, desenul covorului fiind cele care amplifică detaliile. Sfatul de care trebuie să ții cont este acela de a alege numai modele geometrice lejere.

Cum schimbă covorul decorul dintr-o camerăCiteste si: Fotoliul perfect, fotoliul preferat. 5 idei simple

O sufragerie sau un dormitor decorate minimalist nu impun niciodată alegerea unui covor minimalist. Ba chiar din contră.

Un decor minimalist o să fie cu adevărat pus în valorea de un covor bogat, cu detalii de genul covoarelor persane. Alege un covor cu tonuri grele, închise la culoare și cu foarte multe detalii, dar neapărat într-o paletă cromatică restrânsă. Rezultatul obținut va fi unul echilibrat și foarte plăcut vizual.

Citeste si: Trei decoruri, acelasi mobilier

Cum schimbă covorul decorul dintr-o cameră unde predomină tonurile închise? Covorul poate da viață decorului dacă vei alege covoare în culori vii, tari și intense. Cromatica covorului poate revigora întreaga ambianță.

Ideale vor fi covoarele cu imprimeuri viu colorate, cu flori stilizate sau pete de culoare care pot energiza o ambianță în fapt monotonă. Mai mult, un joc îndrăzneț de culori precum mov, negru și roz creeaza un decor modern care asigură echilibrul decorului.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply