Cum scoti o incapere din anonimat cu covorul potrivit (2)

0

Covorul-potrivit1

Covorul potrivit – cât de dificil este să iei o decizie atunci când obiectul pe care ţi-l doreşti este disponibil în mii şi mii de culori, modele şi materiale? Specialistul nostru îţi uşurează munca şi propune trei criterii la care să fii atent atunci când vrei să scoți o încăpere din anonimat cu  covorul potrivit.

Elena Miron este home designer la kika, iar în afară de amenajarea magazinului se ocupă şi de consilierea clienţilor pentru serviciul de consultanţă de design de interior.

Citește și: Strictul necesar și două camere de vis.

În ceea ce priveşte funcţia lui estetică, Elena te sfătuieşte ca, în primul rând, să alegi un covor în stilul potrivit camerei: pentru un interior clasic vei alege un model clasic de covor, iar pentru un interior modern poţi opta pentru unul cu modele geometrice sau florale. În ce priveşte paleta de culori, este bine ca aceasta să fie în contrast cu mobila sau culoarea pereţilor. Este modalitatea simplă prin care niciunul dintre obiecte nu se vor anula reciproc la nivel estetic, iar tu vei putea să te bucuri de ambele în mod egal.

Funcţionalitatea este probabil caracteristica de bază: un covor mai mic, cu fire scurte, va fi mereu mai uşor de întreţinut decât unul cu fire lungi, care este greu de spălat sau de aspirat şi în plus reţine şi foarte multe particule de praf. Şi culoarea intră tot la capitolul funcţionalitate: mizeria este mai evidentă pe o culoare deschisă. Poţi curăţa petele uscate dacă le răzui spre interiorul petei, iar pentru cele umede este bine să foloseşti un material absorbant şi nicidecum să le freci.

Citește șiCum scoti o incapere din anonimat cu  covorul potrivit (1)

„Covorul bine ales te poate ajuta să potenţezi dimensiunile mici ale unei camere. Spre exemplu, dacă ai o cameră mică, alege un covor de dimensiuni mari, uniform ca model – în acest fel nu vei accentua dimensiunile reduse ale camereiˮ, spune Elena. Dacă ai de-a face cu un living mai mare, atunci te poţi folosi de câteva covoare mai mici cu ajutorul cărora să atragi atenţia asupra anumitor zone de interes.

Foto: Thinkstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply