Cum cureti pensulele de vopsea

0

pensule

Cum cureti pensulele de vopsea Pentru a putea folosi pensula timp îndelungat este necesară o curăţare adecvată. Dacă dorești s-o folosești pentru altă culoare sau și altă dată, varianta pe care i-o propunem este să lași la înmuiat pensula pentru câteva minute într-un solvent (până când vopseaua se dizolvă de pe pensulă). După aceea curăţă perii cu o cârpă și lovește-o ușor de un gard sau un perete care nu a fost încă vopsit.

Citeste si: Un truc de milioane pentru casa ta

Tiner-ul este cel mai bun pentru a curăţa pensula, dar ai grijă să lași pensula doar câteva secunde și pe urmă șterge și curăţă perii cu o cârpă. Dacă folosești pensula pentru aceeași vopsea în cadrul unei lucrări care se întinde pe mai multe zile, o poţi lăsa de pe o zi pe alta într-o cutie cu apă și solvent. Apa cu solventul trebuie să depășească perii pensulei.

Citeste si: Idei bune pentru un buget mic

Trafaleţii se pot folosi pentru a vopsi lemnul, metalul și zidăria, dar și pentru a aplica tapetul. Trafaleţii din lână sunt cei mai buni, deoarece vopseaua lavabilă se întinde mult mai bine și mai uniform pe perete. Dacă folosești și cureţi trafaleţii în mod corespunzător, poţi să vopsești patru camere într-un strat folosind doar un trafalete.

Citeste si: Atmosfera boho actuala

Cum cureti pensulele de vopsea Dacă nu găsești trafaleţi din lână, poţi opta pentru trafaleţii din poliacrilic. Pe cei din PVC ţi-i propunem ca o ultimă alternativă la cele două variante menţionate anterior, cu menţiunea că trebuie să-i alegi pe cei mai mari. Trafaleţii din cauciuc sunt folosiţi pentru tapet. Pentru trafaleţi există prelungitoare pentru a ajunge la înălţimi mai mari. Solventul nu se aruncă niciodată în WC sau în chiuvetă, pentru că resturile de vopsea murdăresc obiectele sanitare și nu este ecologic. Pune solventul într-o cutie folosită de vopsea și arunc-o la gunoi. De asemenea, trebuie să ai grijă unde o depozitezi, pentru că vaporii solvenţilor sunt inflamabili și nu trebuie păstraţi lângă surse de foc.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply