Culorile bucatariei. Cele mai frumoase combinatii

0

Bucataria are nevoie de atentie speciala pentru ca este un loc special, asa ca ne preocupam de culorile bucatariei, alegem cele mai bune combinatii, cele mai bune asocieri si iti dam cateva idei.

Culorile bucatariei

Culorile bucatariei par la prima vedere un fel de moft. In fapt sunt esentiale atat pentru bucatarie in sine cat si pentru restul casei pentru ca bucataria si culorile bucatariei dau tonul si influenteaza toata casa.

Citeste si: Trucuri pentru bucatarie. Idei si opinii

Culorile bucatariei (1) - CopyDe regula pentru bucatarie se folosesc doua culori de baza, combinate in doua-trei nuante fiecare, si mai rar o singura culoare pentru ca prin excelenta bucataria este un spatiu viu, animat, iar culorile bucatariei trebuie sa sustina acest detaliu. Practic nu exista culoare sau culori ideale pentru bucatarie, dar exista cele mai bune alegeri pentru culorile bucatariei. In bucatarie se poate folosi orice culoare, de la alb la negru, de la rosu la verde, de la nuante metalice pana la la cele mate. Fiecare alegere in parte depinde de cat de mare si de luminoasa este bucataria, de mobila si stilul bucatariei – modern, clasic sau vintage.

Culorile bucatariei. Combinatii si idei

Alb, gri si albastru intens. Aceasta este una din combinatiile de mare efect. Albastrul intens coloreaza albul si griul, care la randul lor domolesc intensitatea albastrului. Este o combinatie buna pentru bucatariile mari, dar mai putin luminoase, pentru ca albul si griul vor reflecta lumina, iar albatrul va spori intensitatea luminii naturale. Albastrul, desi este culoarea cea mai intensa din combinatie trebuie folosit in cea mai mica masura. Foloseste alb pentru tavan si pereti, griul pentru zonele sensibile si supuse la murdarie, inclusiv pentru podele, iar albastru pentru o parte din corpurile de mobilier si pentru accentele de culoare.

Citeste si: Bucatarie alba. O solutie perfecta

Alb, gri si rosu intens. Combinatia este excelenta si este foarte potrivita pentru bucatariile mici si mari, dar foarte luminoase. Rosul este una din culorile care sunt puse in valoare de lumina, iar combinata cu alb si gri se va tempera. Rosul ramana culoarea principala, dar cu toate acestea trebuie folosita in cel mai mic procent.

Culorile bucatariei (2)Portocaliu si negru stralucitor. In ciuda ideilor preconcepute negrul poate sa fie una din cele ma bune solutii pentru bucatarie, in conditiile in care se combina foarte bine cu orice alta culoare, se potriveste in orice bucatarie. negrul merge perfect alaturi de orice culoare care sa contrasteze cu acesta si se potriveste cu acesorii metalice. Culorile bucatariei in varianta portocaliu si negru ofera o paleta larga de combinatii. Negrul stralucitor combinat cu portocaliu devine vesel si scoate in evidenta eneragia culorii solare. Combinatia de culori este una puternica, dar poate fi temperata prin adaugarea unor accesorii metalice in interiorul bucatariei, culoarea lor gri neutralizand aspectul efectul celor doua culori tari. Combinatia tolerareaza si o completare cu alb, care poate sa fie culoarea peretilor si a tavanului. podelele negre si mobilierul portocaliu cu detalii negre (blatul, masa de bucatarie) pot da un impul unei bucatarii in aceasta combinatie.

Citeste si: Idei creative pentru bucatarie

Alb si albastru pastelat. Aceasta combinatie este potrivita pentru o bucatarie in stil vintage. Cele doua culori sunt usor de imprietenit si se pun in valoare una pe alta. Daca vei alege culorile bucatariei in alb si albastru pastelat vei avea o bucatarie luminoasa si curata indiferent cat de mare este fereastra si cat de bine origanizata este bucatarie, pentru ca cele doua culori asta sugereaza: lumina, prospetime si curatenie.

Citeste si: De ce sa-ti faci bucatarie cu mobila de comanda

Din serie de combinatii si idei pentru cromatica in bucatariei cele mai bune perechi pentru culorile bucatariei mai sunt: alb si galben, dar alege un alb lucios intens si o nuanta de galben auriu, cu note metalice calde. O buna solutie este alb si violet, daca ambele nuante vor fi stralucitoare. Culorile bucatariei in aceasta asociete tolereaza foarte bine inoxul si metalul, accesorii inevitabile in bucatariile moderne.

Citeste si: Amenajare pentru camara din bucatarie

Am lasat pentru final in lista celor mai inspirate asocieri pentru culorile bucatariei combinatia clasica de maro, bej si maro/bej si alb. Asocierea nu este una dintre cele mai inspirate, dar este una dintre cele mai populare combinatii. Se innobileaza si prinde viata daca este energizata cu adaus de tonuri metalice intense, sau accente de culoare. Cele mai bune alegeri: albastrul electric verdele tare si intens, rosul visiniu si negrul lucios.

Sursa foto: hepta.ro / FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply