Culori relaxante pentru o casa vesela si vie

0

Culori relaxanteO casa vesela si vie este o casa care profita din plin de culori relaxante. Partea cea mai frumosa din poveste este ca fiecare in parte are culorile sale relaxante, iar dintre acestea unele sunt ideale pentru a da culoare casei.

Culoarea si lumina sunt cele mai importante detalii ale casei. Si in interior si in exterior. O casa care are culorile potrivite si care este corect si bine luminata natural si artificial, este o casa frumoasa, aproape indiferent de modul in care este amenajata.

Cum dai culoare unei camere monocrome. Lecție de stil

Designerii de interior au tendinta de a se folosi de psihologia culorilor pentru a oferi camerelor un stil aparte, culori ce induc starea de spirit dorita. De exemplu, pentru dormitor designerii aleg anumite culori pentru a calma si a oferi un somn linistit, iar pentru bucatarie prefera culori energizante, care stimuleaza apetitul.

Culori relaxante pentru dormitor

Dormitorul este camera in care o persoana isi doreste sa petreaca timp de calitate, eventual sa stea singur si sa relaxeze la sfarsitul zilei. Schema de culori pentru dormitor trebuie sa fie calma, relaxanta, in asa fel incat sa ofere un somn linistit.

In acest caz, ar fi bine sa alegi nuante neutre. Poti opta pentru nuante bogate de albastru sau verde. Verdele este o alegere buna pentru dormitor, deoarece se spune ca acesta creste fertilitatea.

O alta culoare relaxanta pentru dormitor este albul, deoarece acesta reflecta lumina, ajutandu-te sa te relaxezi mult mai usor. De asemenea, nuantele de bej sunt considerate culori neutre.

Un sfat bun ar fi sa stai departe de culoarea rosie, deoarece creste tensiunea arteriala si te face sa gandesti, tinandu-te treaz. Astfel, rosul este opusul nuantelor pe care trebuie sa le ai in dormitor.

Culori relaxante pentru sufragerie

Camera de zi este una dintre cele mai agromerate parti ale casei, unde primesti vizite si care lasa o impresie despre tine si locuinta ta. Drept urmare, trebuie sa alegi culori primitoare. Culoarea aleasa pentru camera de zi trebuie sa aiba un ton cald.

Galben, culoare de accent

Cea mai buna optiune dintre toate culorile pentru sufragerie este verdele. Aceasta este odihnitoare pentru ochi si poate reimprospata mintea.

O alta culoare potrivita pentru camera de zi este o nuanta bogata de rosu, deoarece ajuta la cresterea nivelului de energie si ajuta la stimularea conversatiei.

Culori relaxante (2)

Culori relaxante pentru baie

Baile sunt, de asemenea, o parte importanta a casei si multi oameni au tendinta de a le aranja intr-un mod foarte personal. Peretii din baie trebuie acoperiti cu o culoare ce promoveaza linistea si relaxarea.

Rosu, culoarea de baza in Feng Shui

Cea mai buna culoare pentru baie este albastrul sau nuantele apropiate. Albastrul este cunoscut pentru proprietatile sale calmante, ducand cu gandul la apa.

De ce este griul o culoare perfecta

O alta nuanta potrivita pentru baie este culoarea piersicii sau, daca preferati, orice nuanta potolita de verde.

Culori relaxante pentru birou

Oricine isi doreste sa se simta productiv in biroul sau. Cu toate acestea, pana si culorile din birou trebuie sa fie relaxante, pentru a reduce stresul cauzat de volumul de munca.

Culoarea defineste stilul casei. Demonstratie practică

In gama culorilor relaxante pentru birou se numara verdele, galbenul si albastru. Acestea sunt nuante revigorante, ce confera caldura si confort biroului.

O culoarea energizanta, ce promoveaza entuziasmul si creativitatea, este portocaliul deschis. Bejul si cremul sunt alte culori potrivite pentru birou.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply