Culoarea defineste stilul casei. Demonstratie practică

0

Trei elemente sunt definitorii pentru stilul casei tale: culoarea, forma și lumina. Dacă lumina este o completare care dă tușa finală, culoarea și forma fac corp comun și se înfluențează una pe alta. Dar, există situații în care culoarea definește stilul casei, singura, în condițiile în care forma rămâne aceiași, iar singura variabilă este culoarea.

?????????????????

Se poate spune fără greșeală: culoarea definește stilul casei, iar variația de culoare poate face dintr-un decor unul clasic, unul modern sau unul romantic, deși, de fiecare dată, piesele de mobilier rămân aceleași. Culoarea definește stilul casei, prin îmbinarea dintre culorile folosite pentru decorul casei, iar impresia generală de stil este dată de armoia cromatică. O dovadă stau aceste trei variante de amenajare interioară, unde piesele de mobilier sunt identice, dar culorile folosite diferite, iar de fiecare dată rezultatul este într-o altă categorie de stil.

Citeste si: 12 culori de baza. Povestea si simbolistica lor

Culori feminine, pentru un decor romantic. Într-o primă amenajare culoarea de baza este alb și o culoare de fundal special aleasă pentru a scoate în evidență detaliile de decor și culorile acestora. Peretele gri cafeniu, canapeaua albă și podelele într-un ton neutru se colorează și prind viață prin culoarea elementelor de decor folosite. Perdelele albe și pernele colorate dau farmec și personalitate și fac din acest ansamblu unul feminin, delicat și romantic. Este clar modul în care culoarea definește stilul casei, dar la aceasta contribuie și materialele folosite. Pernele de decor sunt îmbrpcate în mătase lucioasă care aduce lumină și un aer feminin pentru toată încăperea.

culoarea definește stilul casei

Verde pentru un decor clasic. Culoarea definește stilul casei și dacă mai era nevoie de o dovadă, iată ce se poate face cu aceleași elemente de decor, dar folosind culori neutre pentru a nu încărca spațiul și a lăsa culorile să vorbească pentru că tocmai culoarea definește stilul casei.

Citeste si: Culoarea fericirii si casa albastra

culoarea definește stilul casei

Albastrul și detaliile de culoare definesc un spațiu modern, cu tente minimaliste. Nici una din piesele de mobilier nu s-a schimbat. Ceea ce a fost modificat sunt detaliile de culoare ca dovadă că doar culoarea definește stilul casei. Combinața de cușlori folosită, accentuată de perete în tonuri închise, antracit, definesc acest spațiu ca fiind unul modern, minimalist, sobru, dar primitor și plin de personalitate.

Citeste si: Gustul culorii si contrastele cromatice

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply