Galben, culoare de accent

0

 

Galben, culoare de accent este o alegere mai mult decât inspirată. Galbenul este o culoare îndrăzneață, vie, iar folosit ca și culoare de accent poate face minuni pentru o amenajare interioară.

Galbenul este o culoare strălucitoare și luminoasă și se preteaza perfect pentru rolul de culoare secundară sau de accent, pentru că este ideal dacă este florist pentru suprafete mici,  în doze mici. Puțin galben este ideal în amenajările unde predomină griul, albastrul tonurile de maro roșcat, dar și pentru realizarea unui decor dramatic în amenajările unde domină movul, negrul sau albul strălucitor. Galben este perfect în camerele de zi, în camerele copiilor, în camerele cu decor minimalist.

Citește: Culoarea din casă îți schimbă starea de spirit

Considerată cea mai luminoasă culoare din spectru, galbenul captează atenția, induce bucurie și bună dispoziție, iar într-o amenajare interioară conferă luminozitate și optimism. Puțin galben poate da calm sau energie unei camere în funcție de tonul folosit și de cantitatea de culoare.

Folosit cu atenție ca ton secundar, sau culoare de accent, galben scoate din amorțeală o cameră modernă, o canapea sofisticată, albă sau neagră. Adaugă perne de decor galbene, elemente decorative galbene într-o singură nuanță.

Trucul fabulos atunci când folosești galben este să-l foloșești pe forme diferite dar în aceiași nuanță. Folosit în nunațe variate, în aceiași cameră este obositor și neplăcut, dar dacă reușești să gasești aceiași nuanță de galben pentru obiecte diferite, vei avea o amenajare bună pentru reviste. Camera va deveni elegantă, personală, vie și inspirat amenajată.

Citește: Cum decorezi cu galben. Cele mai bune sfaturi

Galbenul are darul de ascunde și masca unele imperfecțiuni. Efectul de a atrage privirea face ca elementele imperfecte să se estompeze sau să devină invizibile și imperceptibile.

Citește: 6 culori și influența lor asupra vieții noastre

Combină galben cu tonuri de gri. Cele două culori se influențează cel mai bine una pe alta. Una dintre cele mai bune metode este ca griul să fie culoare de fundal, în timp ce accentele de culoare să fie inserate cu ajutorul accesoriilor de dimensiuni reduse (scaune, vaze, perne decorative, chiar și flori proaspete pentru a înveseli spațiul). Cele mai mari avantaje ale acestei soluții sunt reprezentate de costul redus și de posibilitatea de a schimba întreaga atmosferă cu ușurință. Detaliile de decpr pot fi repede înocuite, iar puțin galben poate să devină putin roșu sau puțin verde.

Sursa foto: designbotschaft.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply